Een 22-jarige profvoetballer die door 1B-club Westerlo werd gehuurd van de Italiaanse topclub AS Roma, zit al enkele weken in de cel, omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij 5 gewapende overvallen in de Antwerpse Kempen.

Dat schrijven verschillende kranten en het parket in Turnhout bevestigt de feiten. Ismail H. zou met een pistool hold-ups hebben gepleegd in een casino, in een schoenenwinkel en een tankstation in Turnhout en in supermarkten in Ravels en Lille.

De Nederlandse Marokkaan speelde in zijn jeugdjaren onder meer voor Turnhout en Westerlo en belandde na internationale omzwervingen bij AS Roma, dat 3 miljoen euro voor hem zou hebben betaald aan het eveneens Italiaanse Brescia.

In juli 2017 stuurde de Romeinse topclub, waar ook Rode Duivel Radja Nainggolan actief is, het talent terug naar het pas gedegradeerde Westerlo. Daar kon hij niet overtuigen en werd hij volgens de club rond de jaarwisseling weggestuurd om disciplinaire redenen.

Bij Westerlo wordt verbijsterd gereageerd op zijn vermeende betrokkenheid bij de gewapende overvallen.

De feiten waarvan Ismail H. verdacht wordt, vonden plaats op oudejaarsavond en op 6 januari. Hij is momenteel de enige die voor de overvallen in de cel zit, maar de politie zou nog een of meerdere medeplichtigen aan het opsporen zijn. (belga)