U bent hier

Profvoetballer van Westerlo ontkent rechtstreeks betrokken te zijn bij overvallen (2)

Internationaal | Westerlo
14.03.2018 - 19.30u
Door: Herman Gezelle

Profvoetballer Ismail H. ontkent zijn rechtstreekse betrokkenheid bij de verschillende overvallen in de Antwerpse Kempen waarvoor hij vorige maand werd aangehouden. Dat melden zijn advocaten Kris Luyckx en Xavier Potvin aan Belga.

Ismail H., die door 1B-club Westerlo werd gehuurd van de Italiaanse topclub AS Roma, werd op 10 februari aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij verscheen dinsdag voor de raadkamer, die zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengde.

"Ismail H. ontkent tot op heden zijn rechtstreekse betrokkenheid bij de feiten die hem ten laste worden gelegd, en daarom werd beslist om hoger beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de raadkamer", verklaart Luyckx. Hij voegt er nog aan toe dat zijn cliënt zijn medewerking zal blijven verlenen aan het gerechtelijk onderzoek.

"Wij betreuren dat zeer gedetailleerd informatie uit het lopende gerechtelijk onderzoek doelbewust werd gelekt met de enige bedoeling om onze cliënt schade toe te brengen. De informatie die op deze manier openbaar werd gemaakt zal ongetwijfeld het spoedige verloop van het gerechtelijk onderzoek bemoeilijken", aldus Potvin.

De advocaten stellen zich bijzonder veel vragen bij de timing van het kenbaar maken van de mogelijk rol van Ismail H., omdat de betrokkenheid van derden nog volop wordt onderzocht. Zij betreuren ook de teneur van de berichtgeving, die zij eenzijdig vinden en die het vermoeden van onschuld van hun cliënt schaadt.

Ismail H. is als profvoetballer nog steeds verbonden aan de Italiaanse voetbalclub AS Roma en dit tot 30 juni 2020. Zijn advocaten hebben van hun cliënt opdracht gekregen om contact op te nemen met zijn werkgever om zijn versie persoonlijk toe te lichten. (belga)

imageMeer nieuws

1 jaar sinds het wereldkampioenschap: Bridgestone World Solar Challenge

Internationaal | Nationaal 22.10.2020 - 12.38u

Vlaams bedrijf IIM voegt animatie toe aan sociale media

Internationaal | Vlaanderen 22.10.2020 - 11.12u

Nieuw, jong productiehuis bruist van goesting

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.10.2020 - 08.54u

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 07.00u

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij
Kempen regio | Neteland 21.10.2020 - 22.01u

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 21.10.2020 - 20.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto