U bent hier

Programma Reggae Geel compleet : toppers

Geel
03.06.2016 - 14.58u
Door: Herman Gezelle

Met bijna 100 artiesten op vijf verschillende podia verandert Reggae Geel 2 dagen lang in een uniek evenement. Het festival vindt plaats op 5 en 6 augustus  in Geel. De komst van Beres Hammond, Gentleman & Ky-Mani Marley, Tarrus Riley, Junior Reid, Lee Perry en vele andere toppers was al eerder bevestigd.

Nu de lijst compleet is overtreft Reggae Geel elk ander reggae festival in Europa. De programmatie wordt dit jaar gekenmerkt door diversiteit en een unieke samenstelling van bekende tot minder bekende artiesten, ingevlogen uit Jamaica of van Belgische bodem.

Sizzla, briljante singjay, onverzettelijke rastaman en bijna 20 jaar boegbeeld van de reggae, en tevens meest gewilde live reggae artiest komt exclusief naar Reggae Geel.
Populaire namen als Popcaan en Konshens zijn de sterren van de nieuwe dancehall generatie die de Jamaicaanse popmuziek voor de zoveelste keer opnieuw uitvinden. Beide artiesten zijn ook bekend in de mainstream muziek,waar dancehall een steeds prominentere rol krijgt .

Met Aba-Shanti I, Manasseh en King Eartquake dienen zich in de 18" Corner enkele giants van de UK dubscene aan en zal er weer een selectie van heavy dub door het legendarische bos donderen.

Omdat Reggae Geel dit jaar op vrijdag reeds om 15.00 u. haar deuren opent, zullen er ook in de Bounce vanaf dit tijdstip de eerste tunes weerklinken. Hier wordt het publiek opgewarmd met enkele sounds van Belgische bodem en zal er worden afgesloten door internationale grote sounds, zoals de welbekende Walshy Fire. Een dj die tegenwoordig op geen enkele festival line-up meer ontbreekt.

In de Skaville zijn er live shows van de Gentse The Nice Guys en de Jamaicaanse veteraanzanger Dave Barker, bekend van het duo Dave & Ansell Collins en de wereldhit 'Double barrel'.

Op het cult podium The Yard staan de meest verrassende en uiteenlopende acts en wordt Comedy afgewisseld met gospel, een dub master class met namen zoals Rhoda Dakar (ex- Bodysnatchers en - 2Tone) en Gerson Main (bekend van 'De beste singer & songwriter van Nederland')

Alle facetten van de reggae muziek komen opnieuw weer aan bod en tevens is er voldoende aandacht voor entertainment en randanimatie. Dit jaar mogen we twee unieke kunstenaars uit Jamaica aan u presenteren die tijdens het festival hun kunsten zullen vertonen. Matthew McCarthy & Patasha zijn beide kunstenaars van het kunstenaarscollectief Paint Jamaica, een stichting die zich inzet de straten van Kingston mooier te doen kleuren .

Het volledige programma vernoemen zou ons te ver brengen.We verwijzen u dan ook graag door naar onze website voor de volledige line-up.

Info en tickets : www.reggaegeel.com

De voorverkoop is gestart.

DATUM : Reggae Geel festival : vrijdag 5 & zaterdag 6 AUGUSTUS.
LOCATIE : MALOSE WAVER/GEEL

DEUREN OPEN :
Vrijdag : 15:00 u. - 03:00 u.
Zaterdag : 12:30 u. - 04:00 u.

 Foto's archief NNieuws.

imageMeer nieuws

Unieke collector items : veiling door Tom Boonen gesigneerde T-shirts vzw Hart in Beweging

Herentals | Neteland | Vlaanderen 24.11.2017 - 02.49u reading time1min

vzw Hart in Beweging veilt 5 T-shirts voor het goede doel. De hele familie Tom Boonen (Tom, Lore en de tweeling) heeft de knappe T-shirts gesigneerd.

Ze worden geveild via 2ehands.be HIER.

Hilde Harzé van vzw Hart in Beweging : 'We willen vooral ook bedrijven aanspreken die een uniek collectors item willen en daarmee ook nog het goede doel sponsoren.'

Info op de FB pagina van Hart in Beweging vzw.  (pp)

Inbrakenplaag in Lille houdt aan: zoekactie levert niks op

Lille | Neteland 23.11.2017 - 10.54u

“Misschien moeten we bord met ‘volzet’ plaatsen?”

Kasterlee | Neteland 23.11.2017 - 10.52u

Talentenfabriek: HAAI!TECH in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 22.11.2017 - 22.36u

'Van 3 tot 3 op 9 december tegen Kanker Warmste Week'

Neteland | Vorselaar 22.11.2017 - 22.34u

HBBC : De warmste week part 2 voor Olivia op 25/11

Herentals | Neteland 22.11.2017 - 22.33u

De beklimming van de berg Alzheimer

De beklimming van de berg Alzheimer
Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.28u

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag
Mol | Neteland 22.11.2017 - 22.24u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto