Met bijna 100 artiesten op vijf verschillende podia verandert Reggae Geel 2 dagen lang in een uniek evenement. Het festival vindt plaats op 5 en 6 augustus  in Geel. De komst van Beres Hammond, Gentleman & Ky-Mani Marley, Tarrus Riley, Junior Reid, Lee Perry en vele andere toppers was al eerder bevestigd.

Nu de lijst compleet is overtreft Reggae Geel elk ander reggae festival in Europa. De programmatie wordt dit jaar gekenmerkt door diversiteit en een unieke samenstelling van bekende tot minder bekende artiesten, ingevlogen uit Jamaica of van Belgische bodem.

Sizzla, briljante singjay, onverzettelijke rastaman en bijna 20 jaar boegbeeld van de reggae, en tevens meest gewilde live reggae artiest komt exclusief naar Reggae Geel.
Populaire namen als Popcaan en Konshens zijn de sterren van de nieuwe dancehall generatie die de Jamaicaanse popmuziek voor de zoveelste keer opnieuw uitvinden. Beide artiesten zijn ook bekend in de mainstream muziek,waar dancehall een steeds prominentere rol krijgt .

Met Aba-Shanti I, Manasseh en King Eartquake dienen zich in de 18" Corner enkele giants van de UK dubscene aan en zal er weer een selectie van heavy dub door het legendarische bos donderen.

Omdat Reggae Geel dit jaar op vrijdag reeds om 15.00 u. haar deuren opent, zullen er ook in de Bounce vanaf dit tijdstip de eerste tunes weerklinken. Hier wordt het publiek opgewarmd met enkele sounds van Belgische bodem en zal er worden afgesloten door internationale grote sounds, zoals de welbekende Walshy Fire. Een dj die tegenwoordig op geen enkele festival line-up meer ontbreekt.

In de Skaville zijn er live shows van de Gentse The Nice Guys en de Jamaicaanse veteraanzanger Dave Barker, bekend van het duo Dave & Ansell Collins en de wereldhit 'Double barrel'.

Op het cult podium The Yard staan de meest verrassende en uiteenlopende acts en wordt Comedy afgewisseld met gospel, een dub master class met namen zoals Rhoda Dakar (ex- Bodysnatchers en - 2Tone) en Gerson Main (bekend van 'De beste singer & songwriter van Nederland')

Alle facetten van de reggae muziek komen opnieuw weer aan bod en tevens is er voldoende aandacht voor entertainment en randanimatie. Dit jaar mogen we twee unieke kunstenaars uit Jamaica aan u presenteren die tijdens het festival hun kunsten zullen vertonen. Matthew McCarthy & Patasha zijn beide kunstenaars van het kunstenaarscollectief Paint Jamaica, een stichting die zich inzet de straten van Kingston mooier te doen kleuren .

Het volledige programma vernoemen zou ons te ver brengen.We verwijzen u dan ook graag door naar onze website voor de volledige line-up.

Info en tickets : www.reggaegeel.com

De voorverkoop is gestart.

DATUM : Reggae Geel festival : vrijdag 5 & zaterdag 6 AUGUSTUS.
LOCATIE : MALOSE WAVER/GEEL

DEUREN OPEN :
Vrijdag : 15:00 u. - 03:00 u.
Zaterdag : 12:30 u. - 04:00 u.

 Foto's archief NNieuws.