Het project 'Hartverwarmertjes', een initiatief van het Heilig Hartziekenhuis Mol, werd genomineerd voor het 'Torfs-fonds'. Dit project verbindt de allerkleinsten op de spoedafdeling met de senioren in de woonzorgcentra en dienstencentra. Ouderen maken knuffelbeertjes voor de kindjes die op de spoedgevallendienst terechtkomen en een troost kunnen gebruiken.

Stemmen kan nog tot en met 10 december via www.torfsfonds.be > hartverwarmertjes. Mag dit hartverwarmende project ook op jouw stem rekenen?

Surf naar www.torfsfonds.be en typ in het zoekvenster 'Hartverwarmertjes' in. Je naam en je e-mailadres invullen is voldoende om je stem uit te brengen. In de week van 16 december laat Torfs weten welke projecten uiteindelijk gewonnen hebben en voor welk bedrag zij gesteund zullen worden. Stemmen, delen op sociale media, doorsturen,... is de boodschap.

Hartverwarmertjes

De bewoners van het woonzorgcentrum in Ten Hove maakten onder begeleiding van een ergotherapeute knuffelbeertjes in allerlei kleuren en vormen. Ook de hobbyclub van het lokaal dienstencentrum maakt knuffels. Deze worden op de spoedgevallendienst aan kinderen gegeven als 'beloning'. Aan elke knuffel hangt een kaartje met de herkomst. Het kind kan als dank dit kaartje invullen. Daarna wordt het terugbezorgd aan het desbetreffende woonzorgcentrum.

Win-win-situatie

Zowel voor de kinderen als de ouderen is het een win-win-situatie en biedt dit project tal van voordelen:

Voordelen voor de kinderen:

angstreductie (zeker als zij heel ziek zijn of prikjes moeten ondergaan)
positieve ervaring op spoeddienst
tastbaar bewijs van bezoek aan spoed (naar vriendjes toe)
warme band met ouderen creëren/versterken

Voordelen voor de ouderen:

zinvolle creatieve bezigheid
integratie van ouderen in de maatschappij
ook minder actieve bejaarden kunnen betrokken worden (vulsel maken uit oude stoffen die uitgerafeld moeten worden, knippen van stofjes,...)
Terugkoppeling vanuit de kinderen/het ziekenhuis naar de bewoners. Warme band met de kinderen.

Meer info: lokaal dienstencentrum, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be