U bent hier

Projectmaand van de Heistse secundaire scholen: Samen sterk tegen kansarmoede

Heist op den Berg
09.05.2019 - 18.13u
Door: Mark Jaspers

De Heistse secundaire scholen bundelen ook dit jaar hun krachten voor een zeer belangrijk maatschappelijk thema: kansarmoede. Ze krijgen hierbij ondersteuning van de neutrale serviceclub Rotary Heist en het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg.

Op donderdag 9 mei om 13.30 uur geven de scholen in de blauwe zaal in Cultuurcentrum Zwaneberg het startschot van hun projectmaand voor leerlingen van het vijfde middelbaar.

Na een toelichting door de mensen van de Rotary en de bevoegde schepenen over hoe de projectmaand er gaat uitzien, brengt het improvisatiegezelschap De Nonsens Alliantie interactieve comedy over kansarmoede.

De komende maand worden meer dan 100 leerlingen ondergedompeld in de leefwereld van kansarmen aan de hand van allerlei activiteiten.
Zo brengen zij een bezoek aan het Wijkgezondheidscentrum van Heist-op-den-Berg.

Ze gaan winkelen bij de sociale kruidenier met een zeer beperkt budget en moeten met hun aangekochte goederen een volwaardige maaltijd bereiden. Ze ervaren een intake bij het team Sociale Dienstverlening van het lokale bestuur en spelen een budgetspel.

De bedoeling van het project is dat de leerlingen ondervinden welke ervaringen een kansarme persoon meemaakt en op welke plaatsen hij terechtkan voor ondersteuning en hulp. Zo krijgen ze inzicht in het complexe web van kansarmoede: wat is het, hoe ga je ermee om, tegen welke vooroordelen bots je, op welke plaatsen kan je terecht voor ondersteuning, hoe kan je besparen ...?

Dit project is een vervolg op het pedagogische congres van vorig schooljaar. Dit congres was voor de scholen een startschot om blijvend in te zetten op het bestrijden van kansarmoede.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto