U bent hier

Projectontwikkelaar Acacialaan Molekens wijzigt verkavelingsplan tijdens beroep : openbaar onderzoek tot 18 februari

Herentals
19.01.2022 - 15.39u
Door: Herman Gezelle

Er loopt  bij lokaal bestuur Herentals vanaf donderdag 20/1 een nieuw openbaar onderzoek voor de plannen van Vosselaars Bouwbedrijf dat in de Acacialaan op de Molekens een verkaveling met 38 loten wil realiseren. Eerdere pogingen kregen telkens een weigering.

Het schepencollege weigerde tijdens het afgelopen najaar opnieuw een vergunning voor een verkaveling met ook 38 loten. De projectontwikkelaar ging tegen die beslissing in beroep bij de Deputatie van de provincie Antwerpen.

Vergunningsaanvraag inhoudelijk gewijzigd

Maar tijdens die procedure heeft dit bouwbedrijf toestemming gekregen om de vergunningsaanvraag inhoudelijk te wijzigen, zodat er nu opnieuw een openbaar onderzoek moet gebeuren. Dat loopt van 20 januari tot 18 februari.

De initiatiefnemer vroeg al enkele keren een omgevingsvergunning aan, maar botste telkens op een weigering. Het plan blijft is om een leegstaand pand in de Acacialaan 69 te slopen en op het diepe perceel een verkaveling met 38 woningen te realiseren.

Het inbreidingsproject zou die eenheden verdelen over 6 verschillende huizenrijen bij een nieuw straatdeel. De buurtbewoners dienden tijdens het laatste openbaar onderzoek 27 bezwaarschriften in, al waren er dat in een eerdere fase nog 108.

De stad struikelt telkens over de aanwezigheid van de immense 380Kv-hoogspanningsleidingen.  Alle info HIER.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto