U bent hier

Projectontwikkelaar Retras wijzigt plannen Molekens

Herentals
15.12.2019 - 00.07u
Door: Mark Jaspers

De projectontwikkelaar Retras die een grootschalig bouwproject met 231 wooneenheden plant in de Herentalse wijk de Molekens heeft z'n plannen gewijzigd nog voor er een uitspraak viel over de vergunningsbetwising.

De buurtbewoners van de Molekens dienden in september bezwaarschriften in tegen de plannen van Retras uit Tervuren. Die projectontwikkelaar wilde in de hoek tussen het Albertkanaal, de Acacialaan, Heesveld en Duifhuizen met Kanaal-Zuid gefaseerd 231 woongelegenheden optrekken.

Het ging om 13 grondgebonden woningen en 218 appartementen, die ondergebracht zijn in 5 meergezinswoningen.

De buurt vond de maatvoering totaal buiten verhouding met de bestaande groene tuinwijk, laakte het verdwijnen van waardevol groen en vreesde de verkeersimpact. Maar nog voor er een uitspraak over de toekenning van de vergunning volgde, diende Retras een wijziging van de plannen in.

Mien Van Olmen : 'Nieuw openbaar onderzoek'

"Dat betekent dat er zaterdag een nieuw openbaar onderzoek start", reageert burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). "We hadden als stad bij de eerste aanvraag een behoorlijk negatief advies gegeven. Het is wel een zoekzone voor hoogbouw, maar we hadden toch grote bekommernissen bij de dichtheid ervan en de verwachte impact op de mobiliteit.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto