U bent hier

Proper Nijlen : inwoners houden mee herfstschoonmaak op 4/10

Nijlen regio
12.09.2020 - 00.12u
Door: Mark Jaspers

De jaarlijkse lenteschoonmaak is bij veel huishoudens een begrip. Als na een lange winter het huis weer proper gemaakt wordt, dan steken vaak alle gezinsleden mee de handen uit de mouwen.

In Nijlen vraagt de gemeente aan de inwoners iets gelijkaardigs, maar dan bij het begin van de herfst. Onder de noemer Proper Nijlen kan iedereen op zondag 4 oktober in de voormiddag mee zwerfvuil opruimen.

Alles zal Coronaproof verlopen en de gemeente zorgt voor materiaal en een lekker extraatje. Wie wil meedoen, schrijft zich in op www.propernijlen.be

In totaal op 6 plaatsen in Bevel, Kessel en Nijlen krijgen de vrijwillige opruimers het nodige materiaal (een hesje, een grijper en een vuilzak) én een lekker extraatje voor onderweg of voor na het opruimen.

Tussen half 10 en half 11 op zondag 4 oktober kan dit materiaal opgehaald worden en dan wordt het zwerfvuil tot de middag te lijf gegaan. Op die manier wordt het legertje Zappers, die het hele jaar door als vrijwilliger zwerfvuil opruimen, tijdelijk versterkt. Wie mee deze goede zaak wil steunen, die kan zich nog tot 30 september inschrijven op www.propernijlen.be

Uiteraard zal op elke vertrekplaats handgel staan en houden we afstand, zo kan Corona geen misbruik maken van dit goede werk.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto