U bent hier

Provincie Antwerpen coördineert 3 Water+Land+Schap projecten

Provincie Antwerpen
10.04.2019 - 14.13u
Door: Mark Jaspers

Woensdag stelde Vlaams minister van Natuur, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel het landinrichtingsproject Water+Land+Schap voor in het projectgebied van {beek.boer.bodem}.

Met de coördinatie van drie Water+Land+Schap projecten beoogt de provincie Antwerpen een sterkere landbouw, een duurzame watervoorraad, een goede waterkwaliteit, een opvang van teveel aan water zowel in bebouwde omgeving als in natuurlijke systemen en een sterker landschap. En dit rekening houdend met de extra druk die de klimaatverandering op het watersysteem zal zetten.

In {beek.boer.bodem} werken landbouwers en natuurbeheerders op het terrein samen aan een reeks initiatieven om het overstromingsrisico te verminderen, de waterkwaliteit te verbeteren en de landbouwomgeving klimaatrobuuster te maken.

Jan De Haes, gedeputeerde voor het gebiedsprogramma Kleine Nete: "Via gebiedsprogramma's kan er op het veld gewerkt worden aan deze ruimte voor water, landbouw en natuur. Zeker omdat in deze samenwerkingsverbanden de verschillende partners en instanties samenwerken aan dezelfde uitdaging.

Het project {beek.boer.bodem} kadert in het strategische project 'Veerkracht in de vallei van de Kleine Nete' en de coördinatieopdracht van de gouverneur waar in één van de hefboomgebieden het project voet aan grond zet, met name in de vallei van de Aa."

Water+Land+Schap

Met Water+Land+Schap investeert de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) 5 miljoen euro aan subsidies om problemen met water in landelijke gebieden in onderlinge samenhang op te lossen. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met de gebruikers van het gebied zoals landbouwers en bedrijven, bewoners en landschapsbeheerders. In totaal werden 14 Vlaamse projecten geselecteerd waarvan het Antwerpse provinciebestuur drie projecten coördineert.

Gebiedsprogramma Kleine Nete

De Kleine Nete -één van de zuiverste rivieren van Vlaanderen- stroomt van zijn brongebied in Retie tot de monding in de Benedennete in Lier door twaalf gemeenten. De rivier kronkelt door landbouw- en natuurgebied, door stads- en dorpskernen en langs waardevol erfgoed.

Voor bewoners, ondernemers en recreanten vormt de Kleine Nete een blauwe draad door de Kempen. Rivieren houden zich niet aan administratieve grenzen; samenwerking is noodzakelijk om alle functies een plaats te geven.

Het gebiedsprogramma en strategisch project 'Veerkracht in de vallei van de Kleine Nete' verenigen de actoren om samen vorm te geven aan de vallei. (pp)

 

 

imageMeer nieuws

100.000-en Chinese wolhandkrabben blijven Kleine Nete teisteren

100.000-en Chinese wolhandkrabben blijven Kleine Nete teisteren
Grobbendonk | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Westerlo 17.04.2019 - 15.01u

Intracto : 'Expertise in Salesforce, Adobe & Oracle breidt uit door overname Adagio'

Intracto : 'Expertise in Salesforce, Adobe & Oracle breidt uit door overname Adagio'
Herentals | Kempen regio | Vlaanderen 17.04.2019 - 14.48u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 17.04.2019 - 11.10u

Circustheater 'Circus Ronaldo' met Swing

Olen 17.04.2019 - 11.01u

Stefaan Sarens nieuwe voorzitter AZ Herentals

Stefaan Sarens nieuwe voorzitter AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 17.04.2019 - 10.56u

Ongeval E313 in Geel - Weg na meer dan tien uur vrijgemaakt in Geel-Oost (2)

Ongeval E313 in Geel - Weg na meer dan tien uur vrijgemaakt in Geel-Oost (2)
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 16.04.2019 - 22.59u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto