Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol verwelkomt eliterenners.De provincie Antwerpen ontvangt op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013 het Belgisch kampioenschap veldrijden in het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol.

Het provinciebestuur, de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB), de gemeente Mol en organisator Pro-Cycling Vlaanderen slaan hiervoor de handen in elkaar. Het Belgisch kampioenschap veldrijden is hiermee in 2013 één van de vele sportieve evenementen op provinciale bodem. Zowel de eliterenners, de junioren U23 en de dames nemen deel aan het Belgisch kampioenschap. De toezegging is onder voorbehoud van de keuring van het parcours door een bevoegde commissie en de bekrachtiging van de Raad van Bestuur van de KBWB.
 
 

De provincie Antwerpen voert een actief sportbeleid om meer nationale en internationale manifestaties naar onze provincie te halen. Het EK zaalvoetbal, het EK rolstoelrugby, het WK Biljart, het WK Gymnastiek, het EK Hockey,…het zijn slechts enkele van de 120 tot de verbeelding sprekende topsportevenementen die in 2013 de provincie Antwerpen aandoen. De combinatie van uitstekende sportaccommodaties en een gastvrij ondersteuningsklimaat, maken van de provincie Antwerpen dé sportieve provincie van Vlaanderen.
 
Een aantal van deze manifestaties vinden plaats op een provinciaal domein. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen (open vld): “Na het Europees kampioenschap hockey dat in 2013 doorgaat op het provinciaal recreatiedomein ‘de Schorre’ in Boom, is het Belgisch kampioenschap veldrijden in het Zilvermeer een tweede topevenement op rij in eigen huis. Hiermee geeft het provinciebestuur het ambitieuze signaal om het project ‘Antwerpen Europese Hoofdstad van de Sport 2013’ breed uit te dragen over het volledige provinciale grondgebied.”
 
Gedeputeerde voor recreatiecentra Rik Röttger (sp.a) beaamt de keuze voor het Zilvermeer en beklemtoont de troeven van dit domein: “Het provinciaal recreatiedomein in Mol kan bogen op heel wat ervaring en kennis met betrekking tot grote evenementen en dat niet alleen op sportief vlak. Denk maar aan Pennenzakkenrock, de jaarlijkse manche van de Lotto CrossCup, het Wereldkampioenschap Cyclocross voor masters, de veldrit ‘Boonen and Friends’,…Het Belgisch kampioenschap veldrijden met een verwachte opkomst van 10.000 bezoekers hoort ongetwijfeld in dit rijtje thuis.”
 
De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) acht het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer alvast een uitermate geschikte locatie voor het Belgisch kampioenschap. Tom Van Damme, voorzitter KBWB: “Net zoals het provinciebestuur, de gemeente Mol en organisator Pro-Cycling Vlaanderen ben ik ervan overtuigd dat het Zilvermeer met zijn bosrijke omgeving in combinatie met het hagelwitte strand en het heldere water terecht enorme troeven biedt. Een uitdagend en voor de toeschouwers spectaculair parcours zet onze Belgische toppers ongetwijfeld aan tot grootse prestaties. Na de keuring van het parcours door een bevoegde commissie en de bekrachtiging van de Raad van Bestuur van de KBWB gaan we over tot de definitieve toewijzing.”
 
Pro-Cycling Vlaanderen is tevreden om het Belgisch kampioenschap van 2013 te kunnen vorm geven met alle betrokken partijen. Koen Monu, organisator van het kampioenschap:“Het is voor mij een bijzonder genoegen om een cyclocross te mogen voorzien op het prachtige totaal gerenoveerde recreatiedomein Zilvermeer. De onvoorwaardelijke medewerking van het provinciebestuur, de beheerder van het Zilvermeer en de gemeente Mol, maar ook het vertrouwen van de KBWB maakt het mij mogelijk om op 12 en 13 januari 2013 een onvergetelijk Belgisch kampioenschap veldrijden te organiseren.”