Internationale sportevenementen, sportaccommodaties en toeristische troeven in de provincie Antwerpen gebundeld op één website

De provincie Antwerpen wil als gastvrije regio zoveel mogelijk sportieve manifestaties aantrekken. Met de nieuwe viertalige websitewww.sporteventsprovant.be informeert het provinciebestuur binnen- en buitenlandse organisatoren over de uitgebreide faciliteiten en mogelijkheden voor de organisatie van een sportstage of sportevenement in onze provincie. De website is sinds vandaag online. 

Wie vandaag de dag op zoek is naar informatie over een internationaal sportevenement of een geschikte sportinfrastructuur in de provincie Antwerpen om zo’n evenement te organiseren, moet vaak urenlang op het internet surfen. Het signaal voor het provinciebestuur om hier verandering in te brengen met de lancering vanwww.sporteventsprovant.be. De nieuwe website reikt (potentiële) binnen- en buitenlandse organisaties de nodige sportaccommodaties en –faciliteiten aan om in de provincie Antwerpen een internationale sportmanifestatie te organiseren. Maar niet alleen de organisatoren komen aan hun trekken. De integratie van een toeristisch luik met nabijgelegen hotels en bezienswaardigheden maakt het ook voor supporters en toeschouwers interessant om de website te bezoeken én de provincie Antwerpen te ontdekken.

Topevents in de provincie Antwerpen 
De kerstjumping in Mechelen, de veldritcrossen in Essen en Loenhout,… het zijn slechts enkele voorbeelden van internationale sportevenementen in de provincie Antwerpen in de maand december die op de nieuwe website terug te vinden zijn. Ook 2013 belooft alvast een sportief topjaar te worden voor sport in de provincie Antwerpen, want er vinden zo’n 120 internationale sportmanifestaties en een aantal Europese en Wereldkampioenschappen plaats. Dit onder meer in het kader van ‘Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013’.

Bruno Peeters, gedeputeerde voor sport: “Als provinciebestuur willen we gaan voor een sportieve provincie, een provincie waar iedereen in kwaliteitsvolle omstandigheden moet kunnen sporten en bewegen. De lancering van www.sporteventsprovant.be onder impuls van mijn voorganger Koen Helsen is een belangrijke stap in het bereiken van dit sportieve doel. Atletiek, gevechtssporten, gymnastiek, … de provincie biedt voor ieder wat wils op zowel recreatief als competitief niveau. Als gastvrije provincie hopen we je dan ook snel te mogen verwelkomen op één van de komende sportevents in onze regio, al dan niet tijdens Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013.”

Alle informatie over de internationale sportevenementen gecombineerd met geschikte accommodaties en andere toeristische troeven in de omgeving, vind je vanaf vandaag terug op www.sporteventsprovant.be. Bezoekers van de website maken bovendien regelmatig kans op gratis tickets voor manifestaties. De website is een samenwerking tussen het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport), Toerisme Provincie Antwerpen en de Dienst Vrijetijds- en Landschapsbeleving van het Departement Recreatie, Sport en Toerisme.