De aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen, de eerste in de Kempen, is opgesplitst in 17 projecten en start in Geel. De nodige opmetingen zijn gedaan en de ontwerpplannen krijgen stilaan vorm. Gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens lichtte dinsdag het project in Geel toe.

De provincie Antwerpen en de stad Geel mochten maar liefst 80 Gelenaars ontvangen op de eerste infovergadering over de fietsostrade Herentals-Balen. De aanleg van die fietsostrade maakt deel uit van het strategische fietsbeleid van de provincie. Geel heeft de primeur, als eerste gemeente in de Kempen waar de provincie uitdrukkelijk investeert in fietsinfrastructuur.

De fietsostrade Herentals-Balen staat voor 31 kilometer fietsinfrastructuur langs spoorlijn 15 van Herentals over Olen, Geel en Mol tot in Balen. “Ongeveer 9 kilometer is nu al befietsbaar, de resterende 22 kilometer wordt door de provincie aangelegd. Voor Geel gaat het om zo’n 9 kilometer fietsostrade. De provincie leidt het project en investeert fors. De gemeentebesturen zullen de werken mee opvolgen en zorgen achteraf voor het onderhoud.” zo zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit. De aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen, de eerste in de Kempen, is opgesplitst in 17 projecten. Acht daarvan situeren zich op Geels grondgebied.

De provincie Antwerpen is momenteel bezig met de aanleg van drie fietsostrades. Die van Herentals-Balen is nog in voorbereiding, maar de aanleg van de fietsostrades Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen is al volop bezig.

Meer info: www.provant.be/fietsostrades of www.steunpuntfiets.be