In Herentals laat de provincie Antwerpen dit weekend een nieuwe fietsbrug plaatsen over de Sint-Jobsstraat. Het gaat om een brug van 50 meter lang en 5,5 meter breed die naast de huidige spoorwegbrug komt te liggen. Ze zal deel uitmaken van de geplande fietsostrade F105 Herentals-Balen.

De fietsostrade F105 Herentals-Balen wordt 36 kilometer lang en zal de gemeenten Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen met elkaar verbinden. Ze komt grotendeels langs spoorlijn 15 (Antwerpen-Hasselt via de Kempen) te liggen.

De realisatie ervan gebeurt in drie clusters: Herentals-Olen, Geel en Mol-Balen. Op het grondgebied van Herentals zijn er vijf fietsbruggen en een tunnel nodig.

De fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals en de fietstunnel aan Koulaak zijn al afgewerkt, nu volgt een brug over de Sint -Jobsstraat.

De provincie Antwerpen plaatst er een fietsbrug van 5,5 meter breed met verlichting in de leuning. Het is een bouwwerk van ruim 800.000 euro. Voor dit project ontvangt de provincie voor de helft subsidies van de Vlaamse overheid.

In de nacht van vrijdag op zaterdag worden de drie brugdelen aangevoerd.

Zaterdagochtend start dan de montage van de brugdelen. Het treinverkeer zal tijdens de werken niet onderbroken worden, het wegverkeer moet wel een omleiding volgen omdat de Sint-Jobsstraat en de verbindingsweg naar Olen afgesloten worden.