Begin oktober start de aannemer met de aanleg van de fietsweg tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol. Hiermee realiseert de provincie Antwerpen alweer ruim 5 kilometer van de fietsostrade F105 Herentals-Balen. De kostprijs van deze aanleg bedraagt 3 miljoen euro.

"De werken aan de fietsostrade F105 Herentals-Balen draaien op volle toeren. Tijdens het weekend van 7 september schoof aannemer Mols nv nog een fietstunnel onder spoorlijn 15. Ondertussen werkt aannemer Colas-Noord nv naarstig verder met de aanleg van de fietsweg tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel.

En begin oktober staat de aanleg van het deel tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol op de planning. Een project van 3 miljoen euro", aldus Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit.

Van Heistraat in Geel tot Merelstraat in Mol

Begin oktober start de aannemer met deze werken. Tijdens deze werken is geen omleiding voorzien. Het vrachtverkeer maakt gewoon gebruik van de bestaande wegen. Op kruispunten en spooroverwegen zijn wel verkeersborden voorzien om de weggebruiker attent te maken op het werfverkeer.

Infomarkt

Op donderdag 19 september 2019 organiseert de provincie Antwerpen een infomarkt in zaal Loana in Geel. Tussen 17 en 20 uur licht de provincie Antwerpen er de werken toe, hoe die precies verlopen en geeft de timing mee. Je krijgt er niet alleen concrete informatie, maar ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen.

Fietsostrade F105 Herentals-Balen

De aanleg van de fietsweg maakt deel uit van de fietsostrade F105 Herentals-Balen. Deze loopt langs spoorlijn 15 en is 36 kilometer lang. De keuze voor de fietsostrade Herentals-Balen is weldoordacht. De fietsostrade F105 verbindt Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen. Via deze fietsostrade kan je heel wat werk- en schoolbestemmingen bereiken.

Praktische Info

Wanneer:
19 september 2019, van 17 tot 20 uur

Waar:
Zaal Loana, Kievermont 11, in Geel