U bent hier

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
17.01.2022 - 16.49u
Door: Herman Gezelle

Provincie Antwerpen zet de glastuinbouwsector in de kijker

Vanaf woensdag 19 januari kan je in de foyer van het Antwerpse provinciehuis ontdekken hoe innovatief, duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn aan de hand van een originele fototentoonstelling.

De gratis expo is het resultaat van een fotowedstrijd die het provinciebestuur de voorbij zomer organiseerde. Opmerkelijke beelden worden aangevuld met weetjes over de glastuinbouwsector.

"De provincie Antwerpen is in Vlaanderen dé glastuinbouwregio bij uitstek. We tellen meer dan 1000 hectare serres en hebben 2 grote veilingen van waaruit verse, kwaliteitsvolle groenten en fruit dagelijks tot bij de consument worden gebracht. De afzetmarkt is veelal lokaal maar ligt net zo goed in onze buurlanden," stelt gedeputeerde voor landbouw Helsen.

"Als provinciebestuur ondersteunen wij onze glastuinbouwers op verschillende manieren. Niet alleen zorgen we ervoor dat ze geschikte ruimte vinden om te ondernemen, we helpen hen ook om de klimaatuitdagingen aan te pakken met concrete projecten rond water en energie."

Om het brede publiek meer vertrouwd te maken met glastuinbouw organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen vorige zomer de fotowedstrijd Glastuinbouw anders belicht.

Een fraaie selectie van de ingezonden foto's is vanaf 19 januari 2022 te bekijken in de foyer van het provinciehuis.

"We eten allemaal groenten en fruit maar wat er zich precies afspeelt achter de glazen muren van al die serres is voor velen een raadsel. Deze expo gunt je een blik voor en achter de schermen.

Kleurrijke producten, indrukwekkende robots, verrassende glastuinbouwlandschappen... je krijgt het allemaal te zien. Daarbovenop krijg je extra informatie over de glastuinbouwsector, weetjes die velen zullen verbazen."

De fototentoonstelling Glastuinbouw anders belicht is tot en met vrijdag 22 april te bekijken in het provinciehuis. Daarna verhuist ze naar groentemuseum 't Grom in Sint-Katelijne-Waver.

De winnende foto van de fotowedstrijd glastuinbouw :  Serre met cyclamen /foto Lien Vlaminck / provincie Antwerpen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto