Het provinciebestuur heeft beslist om de organisatie van Pennenzakkenrock op het einde van volgend schooljaar opnieuw in eigen handen te nemen. De voorbije 2 edities werden georganiseerd door het private bedrijf Relax.

Dat had plannen om eigen mini-festivals te organiseren. Ze had daarvoor al scholen aangeschreven.

Het provinciebestuur verwijt de organisatoren van Relax o.a. dat ze niet genoeg aandacht hadden aan de veiligheid van de kinderen en de samenwerking met de vele vrijwilligers.

Het contract met Relax wordt nu voortijdig gestopt.

De volgende editie van Pennenzakkenrock is op donderdag 27 juni 2013.

Foto archief Nnieuws.


Reactie van Geert Torfs van Relax :


Geert Torfs :'We betreuren de beslissing van het provinciebestuur en de manier waarop ze wensen te communiceren over een intern conflict. 
 
Als organisatie zullen we ook in 2013 garant staan voor de vlekkeloze organisatie van PZR. Naast een festival in de kempen zal er ook dit jaar weer een festival zijn op het strand van Oostduinkerke (Koksijde) en het provinciaal domein van Wégimont (Luik). 
 
De afgelopen jaren hebben we de grootste zorg aan de dag gelegd voor de organisatie van het festival. Onder onze impuls kwam er een zeer gewaardeerd, educatief luik en werd de neerwaartse spiraal in bezoekersaantallen omgebogen. Het gevolg van het kwalitatieve aanbod dat we wisten neer te zetten. 
 
Er werd ook volop ingezet op veiligheid op het festival. Zo lanceerden we onze baseline : " een eerste festivalervaring in een veilige omgeving". We investeerden fors in een nieuwe en betere database en gingen een samenwerking aan met Medibling om ook de veiligheid van de individuele bezoekers te verhogen. Ook dit jaar waren de hulpdiensten weer unaniem lovend over de veiligheid en het vlotte verloop van het festival. "Dankzij de onderlinge goede communicatie en organisatie, was het voor het Rode Kruis provincie Antwerpen mogelijk om een goede en professionele hulpverlening te organiseren. De onderlinge afspraken zijn prima gevolgd!" aldus Rob Bink, Provinciaal teamlid hulpdienst Rode Kruis Antwerpen. 
 
Ook in 2013 zullen we dus weer garant staan voor de basiswaarden van het festival, waarvan we zelf de grondleggers zijn : muziek, animatie en educatie.'