De provincie Antwerpen is klaar voor een gezellige winter. De campagne Kom Gezellig Buitenbundelt alle winterse activiteiten die in het teken staan van warmte, gezelligheid en … vuur! De Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen Prinsenpark, Rivierenhof, de Schorre, het Vrijbroekpark, het Zilvermeer en Arboretum Kalmthout rollen met plezier de rode loper uit voor zoveel warme winterpret.

Kick-off in het Prinsenpark
Een vurig spektakel op een koude herfstnacht, dat typeert een avondwandeling in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark. De domeinwachters stippelden een vuurroute uit die opgeluisterd wordt door wervelende verhalen, lichtspektakel en muziek. Iedereen is welkom op deze kick-off van Kom Gezellig Buiten. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Naast het Prinsenpark pakken ook het Rivierenhof, het Arboretum Kalmthout, De Schorre, het Zilvermeer en het Vrijbroekpark uit met vurige winteractiviteiten. Vuurshows, livemuziek, mysterieuze figuren, winterse drankjes, vertellingen, sprookjes, stemmige vuurkorven, … zijn maar een greep uit het winterse, provinciale aanbod. De rode draad in alle evenementen is gezelligheid, warmte en vuur. Het volledige aanbod staat op de nieuwe campagnewebsite www.gezelligbuiten.be. De boodschap is duidelijkKom Gezellig Buiten, want er is zoveel te doen dit winterseizoen!

Schaatsen
Als het koud genoeg is, mag er geschaatst worden in het Prinsenpark, de Averegten, het Vrijbroekpark en de Schorre. De ijslaag moet hiervoor wel 12 cm dik zijn. Via de schaatsmeter kunnen liefhebbers de situatie op de voet volgen. Als het vriest, maken de domeinbrigadiers maken er een erezaak van om de ijslaag elke dag te meten. www.gezelligbuiten.be/schaatsen

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:

Zaterdag 15 november in Prinsenpark
Vrijdag, zaterdag en zondag 21, 22 & 23 november in Rivierenhof
Zaterdag en zondag 29 & 30 november in het Arboretum
Vrijdag en zaterdag 5 & 6 december in De Schorre
Vrijdag 12 december in het Vrijbroekpark
Vrijdag 19 december in het Zilvermeer

Zondag 8 februari in het Rivierenhof

Waar:

Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie
Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne
Arboretum Kalmthout, Heuvel 2, 2920 Kalmthout
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

Provinciaal Groendomein Averegten, Boonmarkt 12, 2220 Heist-op-den-Berg
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Meer info:
www.gezelligbuiten.be

Foto : Sneeuwpret in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark- Copyright: provincie Antwerpen