U bent hier

Provincie vernietigt gouden handdruk OCMW-secretaris Grobbendonk

Grobbendonk
08.02.2017 - 07.23u
Door: Peter Caers

Het provinciebestuur vernietigt de gouden handdruk/dading die het OCMW van Grobbendonk met haar voormalige secretaris Jan Sledsens (58) had gesloten.

De man werd na heel wat discussies en onderzoeken met pensioen gestuurd. Hij moest niet meer komen werken maar kreeg toch zijn wedde doorbetaald.  Dat zou Grobbendonk 1 miljoen euro kosten.

Provinciegouverneur Cathy Berx laat in een stevig gemotiveerde brief aan de OCMW-raad in Grobbendonk weten wat het naar huis sturen van OCMW-secretaris Jan Sledsens (58) met volledige behoud van zijn wedde tot aan zijn 65e onwettig is. "En bovendien in strijd met het zuinigheidsbeginsel."

De oppositie, die klacht neerlegde tegen de OCMW-beslissing, reageert erg tevreden: 'Het lotto-bedrag van die 'deal', één miljoen euro, afwentelen op de 11.000 Grobbendonkse belastingbetalers zou een gigantische en onverantwoorde kost zijn.'

De secretaris kreeg ook een morele schadevergoeding van 5.000 euro en mocht zijn dienstwagen behouden.

Het wordt nu afwachten hoe het OCMW van Grobbendonk reageert. Ofwel moet de secretaris opnieuw aan de slag, komt er een nieuwe dading, of moet er naar een andere oplossing gezocht worden.  'Kan de provincie wel schorsen?,' klinkt het bij juristen.

Foto: het 'herenakkoord' tussen het OCMW en de secretaris is door de provincie verworpen. 

Wordt vervolgd.

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto