U bent hier

Provincie verwelkomt Chinese Dandan voor droomvakantie

Provincie Antwerpen
10.07.2015 - 18.11u
Door: Herman Gezelle

Op dinsdag 14 juli verwelkomt de provincie Zhao Dandan in het station Antwerpen-Centraal. Dandan is de 22-jarige Chinese studente die uit meer dan 300 kandidaten werd geselecteerd om als Toerende Toerist een droomvakantie te beleven in de provincie Antwerpen.

Op 1 maand tijd zal ze 35 provinciale activiteiten ontdekken op meer dan 20 locaties. Door een Toerende Toerist het zomerprogramma te laten beleven wil de provincie aan haar eigen inwoners tonen dat je ook dichtbij huis fijn vakantie kan vieren. Dandan slaapt bij gastgezinnen in de provincie.

Ze kreeg maar liefst 70 slaapplaatsen aangeboden. Dat toont alvast hoe gastvrij de provincie Antwerpen is. Je kan nu al kennismaken met Dandan via haar videodagboek op www.toerendetoerist.be.

Je hoeft niet altijd ver te reizen om een toffe vakantie te beleven. De provincie Antwerpen heeft vlakbij huis een ruim zomeraanbod met cultuur, natuur, culinair, muziek, workshops, uitstapjes met de kinderen, ... én helemaal niet duur.

Dit jaar promoot ze haar aanbod wel op een heel bijzondere manier namelijk door de ogen van 'De Toerende Toerist'. Het provinciebestuur geeft één Chinese de reis van haar leven. 1 maand lang ontdekt Zhao Dandan als De Toerende Toerist minstens één provinciaal evenement. In ruil deelt ze haar ervaringen via een blog en sociale media.

Inwoners reageren massaal op oproep voor gastgezin

Eind juni lanceerde de provincie een oproep bij haar inwoners om Dandan een slaapplaats voor één nacht aan te bieden. Op 1 week tijd waren er meer dan 70 gastvrije kandidaten uit de hele regio: van Antwerpen, Mechelen tot de Kempen.

Onder hen singles, maar ook gezinnen met en zonder kinderen, studenten die Chinees studeren, lokale B&B's, Chinezen die hier wonen, stedelingen of plattelandsmensen, inwoners die zelf veel reizen, ... en heel wat provinciale personeelsleden. Na een screening werden 26 gezinnen geselecteerd.

Aankomst op 14 juli in station Antwerpen-Centraal

Maandag 13 juli stapt Dandan in het Chinese Zhengzhou op het vliegtuig. Met een overstap in Beijng zal zij 14 uur onderweg zijn om naar België te komen. Zij zet op 14 juli voor het eerst in haar leven voet aan grond in Europa. Vanaf de luchthaven reist ze met de trein verder naar Antwerpen, om daar rond 8.45 uur aan te komen in station Antwerpen-Centraal.

Daar wacht haar eerste verrassing: medewerkers van het provinciebestuur zullen haar persoonlijk komen verwelkomen en een 5-koppig bandje zorgt mee voor de sfeer. Wie zin heeft, kan ook bijdragen aan een hartelijke ontvangst en is welkom in de hal van het station om 8.30 uur.

Maak al kennis met Dandan via haar videodagboek

Momenteel telt Dandan af naar haar vertrek. Via haar videodagboek op haar blog op www.toerendetoerist.be kan iedereen haar al wat beter leren kennen. Zo laat ze zien waar ze woont, wie haar familie is, wat er te doen is in China, ...

De komende weken blogt zij dagelijks over haar avonturen. Ze is ook te volgen op twitter @toerendetoerist, facebook, instagram met de hashtag #Dandan15. Tijdens haar verblijf maakt ze ook kennis met enkel Vlaamse bloggers! Als studente vertaler-tolk kan Dandan perfect Engels, de provincie vertaalt al haar avonturen naar het Nederlands.

De toer van Dandan

Als toerende toerist proeft Dandan van 16 juli tot 15 augustus van alles wat de provincie Antwerpen te bieden heeft. Haar programma vind je op de website www.toerendetoerist.be.

Op haar programma staan onder meer: klavertjes plukken in het Arboretum Kalmthout, een bezoek aan de kinderboerderij in het Rivierenhof, cultuur snuiven in het MoMu, Fotomuseum Zilverpavilioen en Kasteel d' Ursel, een klimaatwandeling in Hertberg en een fietstocht langs waterlopen in en rond Lier.

Het provinciaal domein De Schorre zal ze op twee verschillende manieren leren kennen via een bezoek aan Tomorrowland en via Déjeurner sur l'Herbe van Terra Nova. Dandan test ook een paar unieke slaapplaatsen uit zoals het Vlot op het Zilvermeer en een PIT van Terra Nova in Wuustwezel.

Op haar unieke tocht ontdekt Dandan als Toerende Toerist 35 activiteiten op 23 locaties. Het provinciebestuur hoopt dat haar belevenissen heel wat inwoners inspireren om ook te genieten van alle evenementen in hun buurt.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
Op 14 juli komt Dandan aan in Antwerpen-Centraal. Van 16 juli tot 15 augustus zal ze toeren als toerist door de provincie Antwerpen.

Website en blog: www.toerendetoerist.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto