U bent hier

Provinciebestuur zoekt mee naar nieuwe/uitbreiding golfterreinen

Provincie Antwerpen
29.04.2016 - 18.39u
Door: Peter Caers

Afwegingskader Golf begeleidt investeerders naar kwalitatieve inrichtingsmogelijkheden voor golfterreinen In de provincie Antwerpen is er vraag naar bijkomende golfterreinen. Zowel de uitbreiding van bestaande als de realisatie van nieuwe golfterreinen maken daarom deel uit van het bovenlokaal sportinfrastructuurplan van de provincie.

Om de vele vragen omtrent golfterreinen goed te kunnen behandelen, heeft de provincie een Afwegingskader Golf ontwikkeld, dat de kwalitatieve randvoorwaarden voor de inrichting van golfterreinen in kaart brengt.

Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Luk Lemmens legt uit: “De afgelopen jaren hebben we veel vragen ontvangen over de ontwikkeling van golfterreinen in onze provincie. Om te vermijden dat we al deze vragen ad hoc moeten beantwoorden, hebben we het Afwegingskader Golf ontwikkeld, dat de kwalitatieve randvoorwaarden voor golfterreinen in onze provincie in kaart brengt.

Dankzij het afwegingskader krijg je snel een beeld van waar een nieuw golfterrein of een uitbreiding wel of niet mogelijk is.” De randvoorwaarden voor golfterreinen hebben betrekking op inrichting, medegebruik en verweving van functies, steeds rekening houdend met de ligging en de specifieke (ruimtelijke) kenmerken van een gebied.

9 holes

 “Het Afwegingskader Golf bestaat uit een handleiding en een geoloket Golf. Het is zo opgebouwd dat iedereen, investeerders, lokale overheden of ontwikkelaars, ermee aan de slag kan. Wie plannen heeft voor een golfterrein in de provincie Antwerpen begint dus voortaan best bij ons Afwegingskader.

Uiteraard kan er ook steeds contact opgenomen worden met onze dienst Ruimtelijke Planning voor overleg.”, aldus Luk Lemmens Het Afwegingskader Golf richt zich exclusief op 9-holes golfterreinen (golfterreinen type II), waar het provinciebestuur voor bevoegd is.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk
Herentals | Kempen regio | Neteland 04.04.2020 - 10.21u

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto