U bent hier

Provinciebestuur zoekt mee naar nieuwe/uitbreiding golfterreinen

Provincie Antwerpen
29.04.2016 - 18.39u
Door: Hans Vertommen

Afwegingskader Golf begeleidt investeerders naar kwalitatieve inrichtingsmogelijkheden voor golfterreinen In de provincie Antwerpen is er vraag naar bijkomende golfterreinen. Zowel de uitbreiding van bestaande als de realisatie van nieuwe golfterreinen maken daarom deel uit van het bovenlokaal sportinfrastructuurplan van de provincie.

Om de vele vragen omtrent golfterreinen goed te kunnen behandelen, heeft de provincie een Afwegingskader Golf ontwikkeld, dat de kwalitatieve randvoorwaarden voor de inrichting van golfterreinen in kaart brengt.

Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Luk Lemmens legt uit: “De afgelopen jaren hebben we veel vragen ontvangen over de ontwikkeling van golfterreinen in onze provincie. Om te vermijden dat we al deze vragen ad hoc moeten beantwoorden, hebben we het Afwegingskader Golf ontwikkeld, dat de kwalitatieve randvoorwaarden voor golfterreinen in onze provincie in kaart brengt.

Dankzij het afwegingskader krijg je snel een beeld van waar een nieuw golfterrein of een uitbreiding wel of niet mogelijk is.” De randvoorwaarden voor golfterreinen hebben betrekking op inrichting, medegebruik en verweving van functies, steeds rekening houdend met de ligging en de specifieke (ruimtelijke) kenmerken van een gebied.

9 holes

 “Het Afwegingskader Golf bestaat uit een handleiding en een geoloket Golf. Het is zo opgebouwd dat iedereen, investeerders, lokale overheden of ontwikkelaars, ermee aan de slag kan. Wie plannen heeft voor een golfterrein in de provincie Antwerpen begint dus voortaan best bij ons Afwegingskader.

Uiteraard kan er ook steeds contact opgenomen worden met onze dienst Ruimtelijke Planning voor overleg.”, aldus Luk Lemmens Het Afwegingskader Golf richt zich exclusief op 9-holes golfterreinen (golfterreinen type II), waar het provinciebestuur voor bevoegd is.

imageMeer nieuws

Wagen kantelt in Geel, bestuurder ongedeerd

Wagen kantelt in Geel, bestuurder ongedeerd
Geel | Neteland 21.11.2017 - 18.04u

Twee gewonden na aanrijding

Herentals | Neteland 21.11.2017 - 18.02u

Nog plaats voor simultane quiz in acht cafés

Kempen regio | Neteland 21.11.2017 - 14.23u

N-VA Kasterlee: "Dure, nieuwe parking staat leeg"

Kasterlee | Neteland 21.11.2017 - 14.19u

Tolheffing voor zwaar verkeer door Nijlen ?

Neteland | Nijlen regio 21.11.2017 - 14.18u

Gemeenteraad keurt masterplan Keirlandse Zillen goed

Mol | Neteland 21.11.2017 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto