U bent hier

Proximus bevestigt: 1.900 jobs bedreigd, vakbonden hebben stakingsaanzegging ingediend

Nationaal | Vlaanderen
10.01.2019 - 13.13u
Door: Mark Jaspers

Telecombedrijf Proximus heeft nu ook officieel bevestigd wat gisteren al officieus bekend raakte over het herstructureringsplan. Binnen dat plan zijn in de komende drie jaar 1.900 banen bedreigd, maar zijn er ook 1.250 nieuwe aanwervingen gepland. De vakbonden hebben al een stakingsaanzegging ingediend.

Proximus stelt in een persbericht dat "de digitalisering in de sector een kantelpunt heeft bereikt". "Proximus moet zich daarom fundamenteel heruitvinden en nieuwe digitale oplossingen aanbieden die beantwoorden aan de behoeften en wensen van de klant."

Het bedrijf maakt ook gewag van "uitdagende marktomstandigheden". Het persbericht verwijst onder meer naar de "stagnerende telecommarkt" en "zware regelgeving", die de prijzen onder druk zet.

"Het is een hele uitdaging om dit streven naar meer connectiviteit en meer diensten aan competitieve prijzen te verzoenen met de belangrijke investeringsbehoeften. Zeker in een context waarin Proximus geconfronteerd wordt met operationele en personeelskosten die hoger liggen dan die van zijn concurrenten."

Op zoek naar besparingen

Daarom zullen er de komende 3 jaar "ongeveer 1.900" jobs verdwijnen. Daarnaast wil het bedrijf 1.250 nieuwe mensen aanwerven. Het spreekt dan over specifieke ICT- en digitale profielen. Binnen Proximus zullen bestaande medewerkers ook opleidingen krijgen "om hun competenties op digitaal vlak te versterken".

Verder wil het telecombedrijf zijn producten, netwerken, platformen, gebouwen, IT-systemen, overeenkomsten met leveranciers en externe callcenters herbekijken, om te zien of daar kostenbesparingen mogelijk zijn. Tegen 2022 moet de herstructurering een bruto besparing hebben opgeleverd van 240 miljoen euro. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto