U bent hier

Proximus TV versterkt aanbod met 2 nieuwe sportzenders

Nationaal | Vlaanderen
16.07.2015 - 16.52u
Door: Herman Gezelle

Proximus TV versterkt zijn sportaanbod in augustus met twee nieuwe sportzenders: Eleven en Eleven Sports. Dat heeft Proximus bekendgemaakt. Het gaat om de zenders van Andrea Radrizzani. Die Italiaan veroverde eerder al de uitzendrechten voor de Belgische voetbalcompetitie.

Het was al via de krant De Tijd uitgelekt dat Radrizzani 2 nieuwe sportzenders wilde lanceren in België, en nu wordt het ook concreet.

Het bedrijf sloot een eerste akkoord met Proximus, dat de zenders in zijn betalend sportaanbod 11+ opneemt. Klanten van Proximus TV kunnen de zenders daardoor bekijken voor een meerkost.

De zender Eleven, waarop voetbal uit Frankrijk (Ligue 1), Italië (Serie A), Brazilië, Schotland (Premier League) en Engeland (FA Cup) te zien zal zijn, start op 2 augustus.

Eleven Sports zal vanaf 22 augustus andere internationale sporten uitzenden. Beide zenders zullen van commentaar voorzien worden in het Nederlands en in het Frans. Namen van commentatoren zijn nog niet bekend. Het bedrijf is nog volop aan het rekruteren.

Geen exclusiviteit

Proximus heeft geen exclusief contract ondertekend met Eleven Sports Network. Mogelijk zullen dus ook klanten van andere distributeurs binnenkort naar de twee nieuwe zenders kunnen kijken.

Volgens een woordvoerder van Eleven Sports Network lopen er nog onderhandelingen. Radrizzani lanceert zijn zenders trouwens ook in Polen, Singapore en Maleisië.

Belgisch voetbal

Voorts verandert er niet veel aan het aanbod van Proximus TV. Alle voetbalwedstrijden van de Belgische 1e klasse zitten nog steeds in het pakket 11. In het aparte pakket 11+ zitten behalve de zenders van Eleven Sports Network ook de wedstrijden van de Champions League en het beste van de Portugese competitie. Over de Spaanse competitie onderhandelt Proximus nog.

Wedstrijden uit de Belgische tweede klasse zijn gratis voor alle Proximus TV-klanten, net als enkele zenders van Belgische clubs (onder meer RSCA TV en Club TV).

imageMeer nieuws

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.08.2020 - 06.55u

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel
Grobbendonk | Neteland 01.08.2020 - 22.59u

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto