Scarabees bvba uit Stevoort lanceerde vorig weekend een nieuw zonne-oplaadconcept voor smartphones en tablets in het Shoppingpark Olen.   Hierbij komt Scarabees tegemoet aan de vraag van steeds meer mobiele shoppers om hun mobiel apparaat snel, eenvoudig en gratis te kunnen opladen en te genieten van kosteloos internet.

Rob Mahieu co-zaakvoerder Scarabees : 'Ons concept is uniek in Europa. Het knap vormgegeven oplaad- en WiFi-punt bevindt zich op het middenplein van het park, vlak naast de centraal gelegen witte Arabische tent.  Een drie en een halve meter hoge aluminium paal die in de grond verankerd zit, mondt bovenaan uit in een ronde glazen overkapping, voorzien van 24 hoogrenderende zonnecellen.

Dit zonnedak, in combinatie met een krachtig batterijpack, zorgt voor een continue toevoer van energie voor het opladen van de mobiele toestellen.  Drie Dockingstations, bevestigd op een centraal oplaadplateau rondom de oplaadpaal, laten toe om de meeste modellen van de bekendere merken, waaronder de Apple iPhone, Samsung, LG, Sony Xperia, Huawei…, inclusief de tablets, te voorzien van extra stroom.

Aan elk Dockingstation kunnen 2 toestellen tegelijkertijd worden opgeladen.  

Aan de paal is een zitbank gemonteerd, voorzien van draadloze oplaadtechnologie. Zo kunnen bezoekers tijdens een break hun hiervoor uitgeruste mobiele toestellen opladen door ze simpelweg op deze bank te leggen.

Burgemeester Marcel Bellens mocht als eerste z'n smartphone met zonne-energie opladen.