Het plan lukte. Vijf jaar later is het een populair geschenk voor vrienden, familie en zakelijke relaties. Bovendien is het een praktijkvoorbeeld van een idee dat met projectmiddelen wordt opgestart en uitgroeit tot een duurzaam initiatief waar ondernemers zelf in investeren en de vruchten van plukken.

De 5 pioniers krijgen er 3 nieuwe collega’s bij. Er zijn voortaan 8 verkooppunten, verspreid over de Antwerpse Kempen. Die dragen allemaal het kwaliteitslabel Pure Kempen. Een naamsverandering tot Pure Kempen Korf ligt dan ook voor de hand. Het eerste exemplaar werd vrijdag overhandigd aan de heer Peter Bellens, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen en voorzitter van RURANT.

“Als provinciebestuur hebben wij ruraal ondernemerschap steeds ondersteund en moedigen wij samenwerkingsinitiatieven als deze aan,” zegt Bellens, die Pure Kempen als een goed voorbeeld aanhaalt. “Dit merk maakt de cross-over tussen hoeve- en streekproducten met horeca en toerisme, maar weet ook cultuur, natuur en erfgoed te betrekken. Pure Kempen is daarom terecht een kwaliteitslabel.”

Deelnemers

De Pure Kempen Korf wordt verkocht aan 25 euro en kan telefonisch of via e-mail besteld worden bij de betrokken ondernemers:

-          De Witte Lelie  in Itegem

-          Kempense Geitenkaas Polle in Lichtaart

-          Hoeve De Ploeg in Herselt

-          Widar in Merksplas

-          ‘t Lekker Koeike in Ranst

-          Keurslagerij Van Hoof in Mol

-          ’t Heuninghof in Olen

-          Hoeve Wolfskamer in Geel.