Putteke Winter werd dit jaar opnieuw in verschillende domeinen in de provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant georganiseerd. Met meer dan 43.500 bezoekers was deze editie een overdonderend succes. Zowel de provinciale domeinen Het Vinne, Halve Maan, Vrijbroekpark, De Schorre en Zilvermeer als het Provinciaal Domein Kessel-Lo en recreatiedomein De Lilse Bergen organiseerden met succes deze sfeervolle wandeling. Vrijdag 17 januari 2014 sluit Provinciaal Domein Huizingen deze editie van Putteke Winter af.

Putteke Winter, ooit klein begonnen in provinciaal domein De Schorre, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de winter. Het prachtige landschap van de domeinen wordt voor de gelegenheid omgetoverd in een magisch winterdecor. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampjes, kaarsen en klank- & lichtspelen. Onderweg word je steevast verrast door mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen, vuurshows en livemuziek. 

Met in totaal meer dan 43.500 bezoekers kende de editie in 2013 een overdonderend succes. Provinciaal Domein Kessel-Lo trapte vrijdag 11 oktober af met het ‘Magisch Slotfeest’ en kon, ondanks het slechte weer, rekenen op een vol amfitheater voor het slotspektakel. Ook recreatiedomein De Lilse Bergen en de provinciale domeinen Het Vinne, De Halve Maan, De Schorre en Zilvermeer organiseerden met succes de sfeervolle wandeling. 

Briesende stier 

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer haalde met een briesende stier een topact in huis. Het gigantische dier leidde de bezoekers met Spaanse furie doorheen het domein. Met een breder en nieuw parcours zorgde het Zilvermeer voor een succesvolle tweede editie met maar liefst 7000 bezoekers!

Putteke Winter in De Schorre was met zijn twee dagen en 20.000 bezoekers koploper. Ook dit jaar was er een mooi goedgevuld programma met livemuziek van onder andere Shenandoah Special, straattheater en vuurshows. Met LiGHT-UP was er dit jaar een unieke activiteit waarbij alle bezoekers zichzelf konden tekenen met licht.

Met sterke vuurshows, prachtige vertellingen en sfeervolle verlichte paadjes was elke wandeling telkens meer dan geslaagd. Veel bezoekers ontdekten wellicht voor het eerst prachtige plekjes in hun domein die ze eerder niet kenden! Wie Putteke Winter nog wil meepikken kan nog terecht op vrijdag 17 januari in Provinciaal Domein Huizingen.

Overzicht

ª  Vrijdag 11/10/2013: “ Magisch Slotfeest “ – Provinciaal Domein Kessel-Lo

ª  Zaterdag 23/11/2013: “ Putteke Winter “ – Provinciaal Domein Het Vinne

ª  Zaterdag 7/12/2013: “ Putteke Winter “ – Provinciaal Domein Halve Maan

ª  Zaterdag 7/12/2013: “ Putteke Winter “ – Recreatiedomein De Lilse Bergen

ª  Vrijdag 6 & zaterdag 7/12/2013: “ Putteke Winter “ – Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

ª  Vrijdag 13/12/2013: “Vurige Winteravond” – Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

ª  Vrijdag 20/12/2013: “ Wintersfeer op het Zilvermeer “ – Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

ª  Vrijdag 17/01/2014: “ Putteke winter “ – Provinciaal Domein Huizingen