Op zaterdag 8 februari en zondag 9 februari organiseert Koninklijke Fanfare De Berthoutzonen haar winterconcerten in het Cultureel Centrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Onder de noemer "PUUR Fanfare" brengen de muzikanten er werken die origineel gecomponeerd werden voor fanfareorkest en m.a.w. geen bewerking zijn van een klassiek werk of een werk dat origineel geschreven was voor harmonie of brass band.

Een moderne fanfare is een dynamisch orkest met kopers, saxen en slagwerk dat een gevarieerd programma aan muziekstijlen biedt. Fanfare als muziekvorm zit diep geworteld in de geschiedenis van de Lage Landen en in het bijzonder in die van België.

Fanfareorkest De Berthoutzonen uit Hallaar gaat daarom terug naar de essentie, mede dankzij de Vlaamse samenwerking met Fanfarissimo. Hierdoor worden er jaarlijks minstens twee nieuwe composities - voor fanfareorkesten van het hoogste niveau - geschreven.

Dankzij deze prille samenwerking zullen ze, naast oudere fanfarewerken, ook enkele van deze nieuwste moderne composities met het publiek kunnen delen.

Benieuwd naar fanfareklanken in hun pure vorm? Kom dan zeker langs.

https://www.fanfarissimo.be

https://www.zwaneberg.be/e1390/kf-de-berthoutzonen-hallaar