U bent hier

PVDA Herentals klaagt opdoeken stedelijke aanplakborden aan

Herentals
20.04.2019 - 11.39u
Door: Herman Gezelle

Vlak voor het Administratief Centrum op de Augustijnenlaan trok de lokale PVDA-afdeling zaterdagmiddag een aanplakbord voor verkiezingsaffiches op. Daarmee klaagt de partij het schrappen van de publieke borden door de stad aan.

De stad Herentals plaatst in verkiezingstijd normaliter op 9 centrale plaatsen houten panelen waarop de verschillende partijen hun campagneaffiches kunnen ophangen.

Maar uit 'besparingsoverwegingen' en rechtse druk is het nieuw stadsbestuur daar nu vanaf gestapt. Er mogen geen verkiezingsaffiches meer op het openbaar domein komen, wel nog bij particulieren in hun voortuin.

En zie, een niet onbesproken Kamerlid uit Kasterlee/Herentals vervuilt de hele Kempen met een massa borden/frames.

Een reden die de stad tot het opheffen van de gemeenschappelijke aanplakborden, is de vaststelling dat verkiezingscampagnes zich alsmaar meer online en via sociale media voltrekken.

'Die beslissing speelt erg in het nadeel van kleine opkomende partijen zoals onze PVDA, omdat zo een belangrijk kanaal om ons in het zicht van de kiezer te werken ineens wegvalt', zegt voorzitter Kevin Wolfs van PVDA-Herentals.

'We vinden het zeer jammer dat de stad géén alternatief aanbiedt. Kunnen de verschillende partijen geen ruimte in de stadskrant krijgen om zich voor te stellen?

De klassieke partijen hebben méér dan 70 miljoen euro aan dotaties die ze aan hun campagne kunnen besteden, terwijl enkele partijen de kleine dotatie aan PVDA wilden blokkeren.

Bovendien krijgen we nu een overaanbod van borden in tuinen. Een 'negatief geel van een extreme partij' voorbeeld ziet iedereen wel staan.  We gaan we zeker wel alle mensen vragen om onze affiches op te hangen.'

PVDA verwijderde vanmiddag na de ludieke actie het houten bord.

Op de foto : Katrien van Royen, Kevin Wolfs, Cara Van Herck en Egon Mignolet.

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto