"We hebben radicale maatregelen nodig om de bevolking te beschermen tegen Corona en de curve nu zoveel mogelijk af te vlakken", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. "Wij willen een volledige lockdown. Alle niet-essentiële sectoren moeten zo snel mogelijk gesloten worden."

"De situatie is ernstig. Iedereen die kan, moet nu thuis blijven. We moeten de curve zoveel mogelijk afvlakken. Daarom hebben we radicale maatregelen nodig. Alle niet-noodzakelijke productie moet zo snel mogelijk stilgelegd worden. Alleen samen krijgen we Corona klein."

"De gezondheid van de werkende klasse komt voor ons op de eerste plaats, niet de winst en de economische belangen. Het is absurd dat de werknemers bij bedrijven als Audi, Volvo Trucks en Tenneco hun directies moeten dwingen tot sluiting", aldus Mertens.

"Alle niet-noodzakelijke productie en diensten moeten nu stilgelegd worden, om de gezondheid van de bevolking te beschermen, en om alle mondmaskers en beschermingsmaterialen prioritair te kunnen voorzien voor de zorgsector en de andere prioritaire sectoren."

De PVDA wil dat de scholen gesloten worden, maar dat er wel kwalitatieve opvang blijft voor de kinderen van zorgpersoneel en werknemers uit prioritaire sectoren.

Peter Mertens: "De meeste mensen houden hun kinderen nu al thuis, maar de situatie blijft onduidelijk en verschilt van stad tot stad. We moeten de scholen sluiten, om het Corona-virus zoveel mogelijk in te dijken."

De PVDA wil wel dat er veilige en kwalitatieve opvang gegarandeerd blijft voor de kinderen van medisch personeel en werknemers in prioritaire sectoren. "Zij zijn de helden die in de vuurlinie staan. We moeten alles doen om hen maximaal te ondersteunen. We moeten en zullen de strijd tegen Corona te winnen", besluit PVDA-voorzitter Peter Mertens.

www.pvda.be