Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PZ Geel-Laakdal-Meerhout : '470 politiekids beleven unieke en boeiende slotdag'

PZ Geel - rr foto

Vanmiddag genoten 470 afgestudeerde politiekids van een superleuk slotevent op het Jeugdcentrum en Speelplein De Bogaard Geel. Deze politiekids kwamen uit 18 lagere scholen uit Geel, Laakdal en Meerhout. Ze stonden op de eerste rij om te horen wie de winnaars van dit schooljaar waren, maar konden zich ook uitleven in tal van activiteiten op het Jeugdcentrum en Speelplein De Bogaard in Geel.

Niels (12) uit Geel : 'Ik vond het heel boeiend.  Graag zou ik later de politieschool gaan volgen."

"Zo was er een fuif, konden zij hun vingerafdrukken laten nemen, waren er rondritten met politievoertuigen, demo’s en tal van grote gezelschapspellen zoals vier op een rij, kubb, sjoelbak, hinkelmat, ganzenbord, …, was er een moordspel waaraan ze konden deelnemen, waren er stelten, frisbees, petanque, circusmateriaal, … en ook de faciliteiten van het speelplein konden gebruikt worden", zegt Eric Cenens, strategisch coördinator politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

"En last but not least, was er natuurlijk ook een hapje en een drankje. Een toffe afsluiter na een jaar werken rond veiligheid en maatschappelijke thema’s."

 

Project Politiekids

"Het project Politiekids is een eerste keer van start gegaan in het schooljaar 2021-2022. Het is een educatief project voor leerlingen van het zesde leerjaar. Dit schooljaar namen hier maar liefst 18 basisscholen uit Geel, Laakdal en Meerhout aan deel. Het doel van dit project is dat de kinderen de politie beter leren kennen en interactief leren over belangrijke thema’s zoals pesten, verslaving en cybercrime.

Door jonge kinderen nauw te betrekken, willen we ook dat ze hulpverleners sneller zullen aanspreken en hopen we dat het respect voor hulpverleners groeit om zo mee te bouwen aan een maatschappij waar er geen plaats meer is voor respectloos en agressief gedrag tegenover hen. En wie weet worden er zaadjes geplant om later zelf politieagent te worden."

 

Ook aansluiten bij Politiekids?

"Volgend schooljaar zouden we graag zien dat alle basisscholen uit Geel, Laakdal en Meerhout deelnemen aan het project Politiekids. Momenteel ontbreken er nog vijf. Neemt jouw school nog niet deel, maar wil ze hier verandering in brengen? Laat dit dan tegen eind augustus weten aan Esther Van Eynde, team preventie en participatie politiezone Geel – Laakdal – Meerhout. Dit kan telefonisch op het nummer 014 56 47 31 of via mail op pz.glm.politiekids@police.belgium.eu. "  Foto's Liesbet Timpeneers.

Diestseweg 135, Geel, België

PZ Geel - rr foto

Deel dit artikel