Vandaag donderdag om 14u behandelt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen de klacht tegen lijsttrekker Yoleen Van Camp en N-VA Herentals.  Volgens de verenigde oppositiepartijen Open VLD HNM, SP.a, Groen en Herentals-Anders waren er duidelijk aanwijzingen dat Van Camp en N-VA ontoelaatbare financiering en campagnevoering gebruikt hebben, zowel binnen (na 1 juli), als buiten de sperperiode (voor 1 juli) (kieswet).

Raad voor Verkiezingsbetwistingen is een onafhankelijk Vlaams administratief rechtscollege dat de bezwaren behandelt die tegen een lokale verkiezing worden ingebracht en die de juistheid nagaat van de zetelverdeling tussen de lijsten en van de rangorde waarin de raadsleden en de opvolgers gekozen zijn verklaard. 

De zitting straks is openbaar. Je kan dus de zaak volgen in Brussel. De rechter doet normaliter na de zitting al uitspraak.  Bekijk de video en je weet alles hoe het loopt.

De zittingen van de Raad vinden plaats in de zittingszalen op het gelijkvloers van het Ellipsgebouw - Koning Albert II laan 35, 1030 Brussel (vlakbij Noordstation).

Over de eventuele sancties tegen de lijsstrekker en kandidaten lees je hier alles.

Een spannende dag voor 'politieklievend' Herentals.

'Installatievergadering gemeenteraad pas vanaf 25 januari'

'De stad moet alle termijnen respecteren', zegt algemeen directeur Dirk Soentjens. 'Ik verwacht, als de Raad voor Verkiezingsbetwistingen op 3 januari uitspraak doet, de installatievergadering pas vanaf 25 januari kan plaatsvinden. We onderzoeken nog de visie van de VVSG.'