Carl De Bie, gemeenteraadslid voor Open VLD, zegt op 31 december 2021 de actieve Heistse politiek vaarwel. Deze beslissing lichtte Carl vanavond zelf toe aan de bestuursleden van Open VLD Heist-op-den-Berg.

Stopzetten mandaat

'Mijn politieke activiteiten zijn al een tijdje moeilijk te combineren met mijn professionele werkzaamheden. Daarom neem ik deze moeilijke maar noodzakelijke beslissing', zegt Carl De Bie.

Inzet

'Carl zetelt sinds 2012 als gemeenteraadslid voor Open VLD en is sinds 2019 voorzitter van de gemeenteraad', weet Veerle Onsea, voorzitter Open VLD Heist-op-den-Berg. 

'Hij heeft voornamelijk op vlak van lokale economie een stevige kennis opgebouwd. Het partijbestuur heeft respect voor zijn beslissing en dankt Carl voor zijn inzet. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst.'

Eerste opvolger Eva Van den Brande volgt De Bie op als gemeenteraadslid

'Vanavond duidden de bestuursleden van Open Vld Heist Eva aan om haar voor te dragen als schepen.

Het politieke reilen en zeilen van onze gemeente volgt ze al jaren. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond ze voor de eerste keer op de liberale lijst.

Ze werd aangesteld om te zetelen in het Bijzonder Comité voor de sociale dienst. In het BCSD volgt Jana Van Put Eva op', besluit Veerle OnseaFoto rr.