U bent hier

Raadslid Hubert Vanooteghem (N-VA) overschrijdt fatoensnorm tijdens gemeenteraad

Herentals
03.10.2018 - 22.31u
Door: Herman Gezelle

Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond kwam het tot een felle woordenwisseling tussen Hubert Vanooteghem (N-VA) en voorzitter-burgemeester Jan Bertels (Sp.a). 

Vanooteghem had tijdens z'n toegevoegd punt in het openbaar de stedelijke administratie, in casu de toenmalige stadssecretaris en haar staf, beschuldigd van fraude in het opmaken van de notulen van het schepencollege. Het punt ging over het sluitingsuur van de party op donderdag- en op vrijdagavond tijdens Herentals Fietst & Feest van afgelopen zomer.

'Als je onze adminstratie beschuldigt van fraude, dan moet je klacht bij het parket indienen', replikeerde burgemeester Jan Bertels fel. 'Dit pik ik niet. Je kan niet zomaar in het openbaar onze administratie beschuldigen van fraude. Je gaat als raadslid ver over de fatsoensnorm.'

Hubert Vanooteghem bleef aandringen met zinloze herhalingen.  De overige raadsleden reageerden sterk afwijzend en trakteerden het N-VA-raadslid op langdurig hoongelach.  Enkel de N-VA-fractie reageerde niet, maar ze keken wel erg sip naar mekaar. (pi)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto