Met een raamtentoonstelling zet het Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo z'n werking in de kijker. Passeer tot 26 mei dus zeker eens langs het hoekhuis aan Schouwburg Rex, Statiestraat – Smallestraat. Naast info over de organisaties, kan je er ook mooie kindertekeningen en warme, positieve boodschappen bewonderen.

Door corona kon de jaarlijkse wandeldag op De Maat, ten voordele van Kom op tegen Kanker, in januari niet doorgaan. Als alternatief organiseerde het Mols comité Kom op tegen Kanker, LotinCo en de fietsteams MOL van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker een wandel- en fotozoektocht van 1 februari tot en met 30 april. Aan de zoektocht was een 'warme berichten-actie' gekoppeld met een kleurentekeningactie voor kinderen en positieve boodschappen voor iedereen.

Mols comité Kom op tegen Kanker

Het Mols comité Kom op tegen Kanker is een enthousiast team van een 10-tal Molse vrijwilligers dat de Vlaamse campagne 'Kom op tegen Kanker' in onze gemeente ondersteunt.

Het comité wil onze inwoners sensibiliseren over 'Kom op' en de strijd tegen kanker. Daarnaast worden er allerlei initiatieven georganiseerd ten voordele van Kom op tegen Kanker: ontbijt, wandeldag, plantjesverkoop, ...

De werkgroep krijgt de ondersteuning van het gemeentebestuur en van Kom op tegen Kanker en werkt regelmatig samen met verschillende vrijwilligers, verenigingen, scholen, handelszaken, adviesraden en diverse organisaties in onze gemeente.

LotinCo (lotgenoten in contact tegen kanker)

LotinCo wil aan (ex)kankerpatiënten en hun naaste omgeving de mogelijkheid bieden om met lotgenoten te praten en ervaringen uit te wisselen. LotinCo werkt samen met het Open Huis Alegria en het H. Hartziekenhuis Mol.

Teams MOL 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Sinds 2015 doet onze gemeente ook jaarlijks met enkele teams mee aan De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Op 5 mei 2016 was Mol hierbij nog succesvolle middagstad. Deze teams ondersteunen plaatselijke initiatieven en acties georganiseerd door Kom op tegen Kanker.

Tijdens het hemelvaartweekend (13 – 16 mei) trappen normaal duizenden zielsgenoten samen tegen kanker. Onder hen ook de vier teams MOL. Corona gooit voor de tweede maal roet in het eten waardoor een normale editie weer niet kan plaatsvinden. Ook dit jaar zal de 1000 km er dus anders uitzien dan anders, maar dat ze onvergetelijk wordt, staat vast. Meer info vind je op www.de1000km.be

Doe een gift

Wil jij ook je steentje bijdragen en de Molse acties steunen? Doe dan een gift op het rekeningnummer BE25 8334 8112 1882 met vermelding '110 033 731' en 'gift'. Giften vanaf 40 euro per jaar (of 3,50 euro per maand) zijn tot 45% fiscaal aftrekbaar. Een gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro, want je krijgt er 18 euro voor terug.

Meer info

Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo, 014 33 05 03, tegenkanker@gemeentemol.be

www.komoptegenkanker.be

www.allesoverkanker.be