U bent hier

Racing Mechelen - VC Herentals 5-2 : 'Racing duwt door in efficiëntie, hattrick Weuts' -xtra verslag

Herentals | Provincie Antwerpen
25.01.2020 - 21.54u
Door: Herman Gezelle

Racing Mechelen - VC Herentals eindigde in een doelpuntenrijke wedstrijd op duidelijke cijfers : 5-2.  De bezoekers speelden wel een verdienstelijke match, maar Racing was dodelijk efficiënt.  Er hing wel mist, maar het voetballen was net te doen.

Kurt Weuts werd matchwinnaar met een hattrick, 3 knappe doelpunten. Bij de rust stond het 3-1.

14' : Doncas kan over doelman Brosens binnentikken (1-0). 22' : een afstandschot van Weuts (2-0). 34' : Weuts komt alleen voor doelman Brosens (3-0).  43' : een afgeweken schot van Kocak rolt binnen (3-1).

Na de koffie hetzelfde spelbeeld.

58' : de 3e van de immer bedrijvige Weuts (4-1).  In de 63' maakt Weydisch er 5-1 van. Herentals kan nog milderen tot 5-2 : na een vermisverstand in de thuisverdediging laat Dillen de bordjes op 5-2 zetten.  Eindstand 5-2.

'RC Mechelen dodelijk efficiënt tegen moedig Herentals'

'VC trok zaterdagavond naar Mechelen om er Racing te bekampen', zegt Jan Deckers, pr van VC.  'Het verschil tussen beide elftallen lag 'm in het scorend vermogen. Roodwit voetbalde aardig mee, getuige daarvan de twee tegentreffers.

Bij roodwit nog steeds geen Convalle. Gianni zou wel eens voor langere tijd out kunnen zijn.

De mist maakte zich meester van het Vanketsbeekstadion. VC liet vanaf het startsignaal zien dat het met voetballende intenties naar Mechelen gekomen was. Al na 2 minuten, kon De Ridder trappen maar zijn schot ging ver over het doel van Frans.

Roodwit was zeker niet onder de indruk van het gebeuren en van de gezangen van de thuissupporters. Rond de 10e minuut was er schuchtere poging van de groenwitten maar Brosens kon simpel oprapen.

In de 14e minuut vertrok een pass dwars door de herentalse defensie en Doncos kon scoren. 1-0 Even later was er weer zo'n splijtende pass door het midden maar Brosens behoedde zijn ploeg voor een dubbele achterstand. Die kwam er toch wanneer Weuts, ex-OHL, vanop zo'n 25 meter buiten het bereik van Brosens de 2 – 0 op het scorebord schoot.

Het scenario van de thuismatch doemde even op.

Maar VC bleef kansen zoeken en even later kopte Voorspoels in de handen van Frans. De volgende actie was ook al rood getint. Maar Adriaensen trapte ook al in de handen van de Racing-doelman.

Rond het half uur kreeg Voorspoels op hoekschop zijn hoofd tegen de bal. Het leer ging tegen de binnenkant van de paal en sprong in de handen van een verbauwereerde Frans.

Hier had RCM dame fortuna aan haar zijde staan. Enkele minuten later leidde een foute bezoekende pass tot de 3-0. De bal werd nog maar eens door de herentalse defensie geduwd en Weuts maakte zijn tweede van de avond. En VC bleef geduldig naar openingen zoeken.

Met de rust in zicht schoot De Ridder nog eens over. Maar in de 43e minuut kwam de bal bij Kocak. Het schot van Nuru werd nog beroerd en verdween, met wat geluk nu aan herentalse zijde, achter Frans tegen de netten. 3-1 VC had zijn verdiende eerredder, maar wou meer, maar dat moest na de rust gebeuren.

Racing scoorde driemaal uit zowat evenveel kansen. Van efficiëntie gesproken.
Net na de rust was er al meteen een scherpe voorzet van De Ridder maar die vond geen medemaat. In minuut 53 was de 4-1 in de maak maar een groenhemd knalde van dichtbij over het doel van Brosens.

In minuut 55 probeerde De Ridder Frans te lobben maar de bal zwaaide af. Aan de overzijde kende Weuts wel meeval. Een afgeweerde bal viel achter hem en met zijn rug naar doel trapte hij met wat geluk de bal naast de paal binnen. 4-1 In minuut 62 was er de volgende racing aanval.

Een afstandsschot werd nog lichtjes van richting veranderd en een balende Brosens was een vijfde maal geklopt. Een afstraffing dreigde, maar VC bleef strijden. In de 64e minuut kon Bellens koppen, maar de bal ging over.

De wedstrijd viel dan, wat kansen betreft, even stil. Tot in minuut 82. Na een zeldzaam mistasten in de thuisdefensie kreeg Kocak de bal bij Dillen En Jens scoorde de tweede voor de bezoekers. 5-2. Meteen, de eindstand.

VC ziet de concurrentie weer wat dichterbij komen. Zondag staat er opnieuw een heel belangrijke confrontatie op het programma want dan komt Zoersel naar Sint- Janneke, een ploeg met evenveel punten als roodwit. Aanvang om 14:30u'

Foto : hattrick voor Kurt Weuts / Racing Mechelen.


imageMeer nieuws

'Nieuwe aftrapuren JPL betekenen de dood voor het amateurvoetbal'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 12.20u

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'
Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 11.41u

Heerlijke Zeeuwse mosselen : seizoen is gestart

 Heerlijke Zeeuwse mosselen : seizoen is gestart
Internationaal | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 08.27u

Margot Cloet (Zorgnet) : 'Historisch sociaal akkoord voor het zorgpersoneel'

Margot Cloet (Zorgnet) : 'Historisch sociaal akkoord voor het zorgpersoneel'
Herentals | Kempen regio | Nationaal 08.07.2020 - 01.07u

Umicore Hoboken overweegt vergoeding voor elk gezin dat wil verhuizen

Olen | Provincie Antwerpen 07.07.2020 - 23.59u

Maar 16 clubs in 1A (géén 18), mini-play-offs

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 07.07.2020 - 20.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto