Precies op de verjaardag van Guy De Pré, de levende radiolegende mag vandaag 65 kaarsen uitblazen op de verjaardagstaart, stelt Radio 2 de zomerse vervanger van het legendarische radioprogramma "De Pré Historie" voor.

Hiervoor gaat de grootste familie van Vlaanderen in zee met het populaire retrofestival Yesterdayland. Het is Peter Verhulst die de luisteraars een hele zomer lang elke zondagvoormiddag meeneemt naar een land vol herinneringen : Yesterdayland.

Op 1 september is Guy De Pré terug op post met de Pré Historie.

Van 10u tot 12u elke zomerzondag draait Peter, al jaren een vertrouwde Radio 2 stem, de klassiekers uit de muzikale dagboeken van weleer. Hiermee worden de luisteraars opgewarmd voor "het mooiste retrofeest van het jaar" dat dit jaar aan zijn derde editie toe is en zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus.

Jo Langela (persverantwoordelijke van Yesterdayland) is opgetogen : "Van bij de start van het festival 2 jaar geleden is Radio 2 een sterke en enthousiaste partner. Onze festivalbezoekers voelen zich thuis bij de zender die garant staat voor de grootste klassiekers en Radio 2 luisteraar kan zich ook helemaal vinden in de programmatie van het festival. Kortom Yesterdayland en Radio 2 zijn een perfecte match"!

Afspraak met het verleden : iedere zondag van 10u tot 12u op Radio 2 en op zaterdag 24 augustus in pretpark Bobbejaanland van 10u tot 23u.

Je geniet er ondermeer van Sister Sledge, Bellamy Brothers, Lee Towers, Racey, Vicky Leandros, Paul Young, Praga Khan... er is een Radio 2 Lage Landen Podium en er zijn specials rond Woodstock, Elvis Presley en de Bee Gees.

Yesterdayland

Zaterdag 24 augustus @ Bobbejaanland : retro food & drankstandjes, een vintage market en een old timer expo maken het nostalgisch feestje compleet. Info & tickets : www.yesterdayland.be

60s STAGE
DE GRUNGBLAVERS
REMEBERING ELVIS
THE CATS TRIBUTE
WOODSTOCK
CREEDENCE REVIVAL BAND
MAY 68 THE REVOLUTION

70s stage
BELLAMY BROTHERS
THE TRAMMPS
VICKY LEANDROS
NIGHT FEVER BEST OF BEE GEES
GEORGE BAKER
DIAMONDS ON THE ROCKS
CLOUT
BZN JAN & ANNY
RACEY
PETER KOELEWIJN

80s stage
SISTER SLEDGE
PAUL YOUNG
KATRINA
SYDNEY YOUNGBLOOD
KAOMA
MAI TAI
LADIES OF POP
SCHMUTZ
PRAGA KHAN
CONFETTI'S.

Yesterdayland mmv. Nnieuws mediasponsor.