Vanaf zaterdag 4 september weerklinkt er een heel ander geluid door de gangen van Sint-Jozef in Wiekevorst.

Radio Apollo ruilt zijn huidige locatie aan de oude pastorie van Wiekevorst in voor een nieuw onderkomen in het woonzorgcentrum. Een glazen wand en webcam zorgen ervoor dat bewoners, bezoekers en luisteraars van binnen én buiten het woonzorgcentrum live kunnen meegenieten van een streepje muziek of leuke babbel met de vele gasten die de radiozender over de vloer krijgt.

Een win-win die perfect past in het buurtzorgverhaal waar het woonzorgcentrum rond werkt. En waarbij het er in dit geval een streepje muziek bovenop doet.

Buurtzorg Het Pluspunt Wiekevorst

Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Wiekevorst maakt deel uit van de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar, die in het totaal 8 woonzorgcentra omvat. De vzw zet de laatste jaren sterk in op "buurtnetwerken" waarmee het mensen wil ondersteunen bij het vinden van een dienstverlening op maat.

Van ouderen die nood hebben aan thuisverpleging of willen deelnemen aan een activiteit, tot jonge gezinnen met een vraag naar kinderopvang.

"Buurtzorg Het Pluspunt Wiekevorst" wil het dorp opnieuw samenbrengen en zo een ontmoetingsplaats vormen voor en door iedereen uit de buurt.

Radio Apollo

Radio Apollo is nog nét geen 40 jaar een begrip in Wiekevorst en omstreken. In 1982 richtte Benny Deckers samen met enkele schoolvrienden een piratenradio op langs de Witte Gracht in Wiekevorst en dit in de tuin van Flora Vercammen, beter bekend als moemoe Apollo. Door de herverdeling van het radiolandschap verloor de radiozender eind 2017 na meer dan 35-jaar zijn FM-frequentie. Radio Apollo bleef echter niet bij de pakken zitten en hield contact met de gemeenschap en zijn publiek door de overstap te maken naar het internet.

Na een verhuis van de tuin van moemoe Apollo naar de oude Pastorie, moest de radiozender onlangs weer op zoek naar een nieuw onderkomen.

Al snel ontstond het idee om de handen met het woonzorgcentrum en de buurtwerking in elkaar te slaan en beide werelden bij elkaar te brengen door de radiozender letterlijk een plaatsje in huis te geven.

"Hoewel heel wat luisteraars de overstap maakten van de FM-frequentie naar het internet, was dat niet voor iedereen even evident. Een deel van dit publiek komen we nu terug tegen in het woonzorgcentrum.

Ze zijn dus enorm blij dat ze na een 4-tal jaar van "radiostilte" opnieuw kunnen luisteren (en komen kijken) naar hun vertrouwde Radio Apollo", aldus oprichter Benny Deckers. Na de officiële opening op zaterdag 4 september in aanwezigheid van de burgemeester, is ook de rest van de buurt welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe radiostudio.

Waar en wanneer?

Zaterdag 18 september (tussen 10.00 uur en 20.00 uur) - zondag 19 september (tussen 12.00 uur en 19.00 uur) - wzc Sint-Jozef Wiekevorst (ingang 2): Sint-Jozefstraat 15, 2222 Wiekevorst.