U bent hier

Radio GeelFM houdt marathonuitzending voor kinder- en jongerenafdeling OPZ

Geel | Kempen regio
13.04.2015 - 13.57u
Door: Herman Gezelle

'Request for Dimpna', zo heet het 48 uur durende radioprogramma dat Geel FM 107 vanop de Markt zal uitzenden van 1 tot en met 3 mei. Dag en nacht zullen de medewerkers verzoeknummers draaien die vooraf of tijdens de uitzending kunnen aangevraagd worden.

Per plaat wordt een minimum van 1 euro gevraagd. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar de kinder- en jongerenafdeling van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel.


"Het idee ontstond tijdens onze nieuwjaarsreceptie en sindsdien is de bal aan het rollen gegaan", vertelt Jolien Baeke, één van de initiatiefnemers. "We wilden graag een live marathonuitzending doen ten voordele van het goede doel. In het kader van de Sint-Dimpna Ommegang en de gezinsverpleging was het OPZ een voor de hand liggende keuze."

De lokale zender zal van 1 tot en met 3 mei radio maken vanop de Markt. "In het pand met huisnummer 33 bouwen we een studio van waar we van vrijdag om 14.30u tot net voor de start van de Ommegang dag en nacht zullen uitzenden", weet Jolien Baeke. "Je kan ons aan het werk zien dankzij het grote uitstalraam. Tijdens de uitzendingen komen er heel wat bekende Gelenaren langs en zullen er live muziekoptredens zijn. Wie de revue zal passeren, wordt nog even geheim gehouden."

Nieuw kinder- en jongerenziekenhuis OPZ

Het OPZ zal het ingezamelde geld goed kunnen gebruiken. Zij bouwen momenteel een nieuw ziekenhuis met 34 kamers voor kinderen en jongeren. De bouw zelf wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid, maar voor de aankleding en invulling - denk aan speelgoed, knutselmateriaal en decoratie – zijn alle bijkomende financiële middelen nog meer dan welkom.

Luisteraars kunnen de actie steunen door verzoeknummers aan te vragen. Dit kan vooraf met behulp van collectebussen te vinden bij verschillende handelszaken of online via de website http://requestfordimpna.geelfm.be. Tijdens de uitzending kunnen ook ter plaatse verzoeknummers aangevraagd worden. Heb je nog speel- en of knutselmateriaal, dan kan ook dit steeds binnengebracht worden tijdens Request for Dimpna.

Op de website van Request for Dimpna vind je een overzicht van alle handelszaken waar je een verzoeknummer kan aanvragen.

Foto: medewerkers van OPZ en Geel FM slaan de handen in elkaar tijdens radiomarathon Request for Dimpna. (v.l.n.r.: Johan Claeys, Jan Vanreusel en Peter Vleugels van OPZ Geel, Nick Philips, Luc Meulemans en Jolien Baeke van Geel FM).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto