o.l.v. Stanislav GribkovPresentatie : Stef Wauters (VTM)De Balense Sint-Andrieskerk biedt nu vrijdag, 23 november, het decor voor een concert van wereldklasse.

Die avond krijgt Balen bezoek van 40 jongeren van één van de bekendste muzikale gezelschappen van Rusland: het Radio & TV Jeugdkoor uit Sint-Petersburg. Hun repertoire bestaat uit klassieke stukken, volksliederen en eigen arrangementen van moderne stukken. De typische akoestiek van de neogotische kerk leent zich uitstekend tot optredens van dit genre.

Het koor werd opgericht in 1955 en was het eerste Radio & TV kinderkoor in de toenmalige Sovjet-Unie. Tegenwoordig maken al meer dan 300 jongens en meisjes er deel van uit. Velen voelen zich geroepen, maar toch zijn weinigen uitverkoren. Wie wil toetreden, moet een zeer strenge selectie doorstaan. Algemeen wordt aangenomen dat de jongeren over de beste stemmen van Rusland beschikken. Een verblijf bij dit selecte gezelschap is dan ook een buitenkans, omdat het heel de
wereld rondreist voor concerten en wedstrijden. Het koor behaalde al onderscheidingen op de belangrijkste muziekwedstrijden ter wereld.

Voor de vierde maal maken artistiek directeur Stanislav Gribkov en zijn koor een omweg tijdens hun Europese tournee voor een bezoek aan Balen. De vorige passages, in 1998, 2001 en 2006, waren keer op keer een overweldigend succes die het talent van deze jongeren meer dan bevestigden.

Het is geen toeval dat tv-persoonlijkheid Stef Wauters graag bereid was om het koor in de Balense Sint-Andrieskerk in te leiden. Dit optreden is niet te missen voor liefhebbers van klassieke muziek en een must voor koorkenners.

Tickets in VVK kosten 20 euro, aan de kassa betaal je 25 euro. (-12 jaar gratis).

VVK:
  • in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1, Balen: 014/82 92 30
  • via de ticketlijn 014/47 22 67
  • via www.zart.be.