U bent hier

Radiopresentator Christophe Lambrecht overleden (48) : roots in Hertals en Grobbendonk

Grobbendonk | Herentals | Vlaanderen
05.05.2019 - 18.36u
Door: Herman Gezelle

Neteland treurt. 'Hoe kan da? Ik ben er kapot van, dju maat'. Christophe Lambrecht, presentator bij Studio Brussel, is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen. Lambrecht presenteerde radioprogramma's voor Studio Brussel sinds 1999. 20 jaar lang. Dat is trouwens uniek binnen de VRT.

Christophe werd in 1970 in Herentals geboren, liep er school St.-Jozefscollege kOsh, en is afkomstig uit Grobbendonk. Hij presenteerde "Music@Work" op de jongerenzender Studio Brussel. Hij was ook een van de drie presentatoren van de eerste editie van de geldinzamelmarathon Music for Life in 2006.

De Warmtse Stem van Vlaanderen 4ever

Lambrecht was met zijn diepe, warme en rustige stem één van de bekendste radiohosts van Vlaanderen. Zijn sympathieke stijl en aaibare uitstraling maakte hem in het hele land ook erg geliefd.

Hij rolde de media in via zijn vriend en regisseur Jan Eelen, die hem had gevraagd om samenvattingen van buitenlandse voetbalwedstrijden te maken voor Filmnet, waar Eelen toen werkte.  Lambrecht laat een partner en 3 kinderen - twee dochters en een zoon - na.

Radio-DJ op 14-jarige leeftijd bij Studio Halo FM-Kempen 

Christophe's radio-talenten werden op z'n 14 ontdekt door Guy Verellen, stationmanager van het destijds populaire regionale nieuws-radiostation Studio Halo Herentals in de jaren 80. 

Grote schok door radioland

'Dit is een grote schok voor heel de Kempen', zegt Guy Verellen. 'Ik herinner me nog zeer goed dat Christophe me in 1985 belde om een stemtest te mogen komen doen. Hij was amper 13,5 jaar. In overleg en met toestemming van z'n ouders mocht hij na een korte opleiding de Top-30 presenteren.

Christophe begreep meteen dat 'emotie van radio-maken' én het correcte stemtimbre intens belangrijk waren. Hij werd een populaire DJ-topper met aangeboren radiovakmanschap pur sang. Ik raadde hem ook aan een jobsollicitatie te doen bij BRT radio. Met het bekende gevolg.  Wiet Van Broeckhoven (Radio2) en de 'Engel van Vlaanderen' Lutgart Simoens (Radio2) waren de grote voorbeelden qua presentatiestijl en stemtimbre. Ook Guy Mortier (HUMO).

Vlaanderen verliest z'n warmste stem ooit. RIP vriend Christophe. Innige deelneming aan je ouders, je kinderen en je familie', besluit Verellen namens de N-redactie.

(Nnieuws/ GVN).

'En die stem. Wij verliezen hier vandaag onze stem'

Christophe Lambrecht stierf aan de gevolgen van hartfalen. Zijn plotse overlijden valt ook zijn collega's bij jongerenzender Studio Brussel bijzonder zwaar. Nethoofd Jan Van Biesen: "We verliezen de warmste collega die we hadden. Hij was een minzaam, fantastisch mens."

Lambrecht was een icoon van de zender. Hij presenteerde er 20 jaar lang, een unicum. "Hij heeft op alle mogelijke manieren zijn stempel gedrukt op Studio Brussel. Als radiomaker was hij ongeëvenaard en hij presenteerde op een onnavolgbare manier. En die stem. Wij verliezen hier vandaag onze stem."

Op Studio Brussel is voorlopig alleen maar muziek te horen, er wordt niet meer gepresenteerd. "We zijn allemaal murw geslagen", legt Van Biesen uit. "Niemand is hier nog in staat om te functioneren, laat staan presenteren. We draaien nu alleen maar muziek, muziek die Christophe graag hoorde."

"Hij was een grote meneer. Hij was de mayonnaise van het team, iedereen zag hem graag. Dat hij er niet meer is, is ondenkbaar. Voor ons, maar ook voor honderdduizenden luisteraars." (VRTNWS) Foto StuBru VRT.

imageMeer nieuws

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto