Raf Hoefnagels, de sympathieke zaakvoerder van De Grabbelton in Noorderwijk, is een harde werker, maar daarnaast ook een échte levensgenieter. De algemene organisatie en aankoop voor z'n 4 ondernemingen zijn voor hem en zoon Arne een voltijdse job.

'Zelfs meer dan voltijds', klinkt Raf overtuigd. In zijn vrije tijd trekt hij wel eens naar Rochefort in de Ardennen om daar al wandelend en fietsend tot rust te komen.

Begin van een successtory

De opstart van De Grabbelton kwam heel spontaan. Raf studeerde af als leerkracht lagere school en begon te werken in het 5e leerjaar. Even later besloot hij om niet zomaar een huis te kopen, hij koos voor een bedrijfsgebouw op het adres Morkhovenseweg 111 Noorderwijk. Hiervan verhuurde hij een deel. 1 van de huurders hield zich bezig met het opkopen van stockoverschotten, maar op zijn huur liet hij steeds wachten.

Uiteindelijk besloten Raf en zijn team om niet langer te verhuren aan deze huurder. Ze verkochten de overschot van de stock om zo een deel van de achterstallige huur op te halen.

Dit beviel Raf wel. Hij ging op zoek naar de juiste mensen om hem te helpen en na een tijdje gingen de zaken goed. De fabriekshal werd gebruikt als magazijn om alle stock op te slaan. Dit alles speelde zich af rond 1995.

Het succes samen met zijn familie

Vandaag is De Grabbelton zeer populair. Ondertussen zijn er al 4 vestigingen en een 5e is op komst, in de buurt van Beringen. Natuurlijk doet Raf dit niet allemaal alleen. Zijn vrouw, broer en kinderen helpen veel. Elk familielid heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheden en dat maakt het werk makkelijker. "Een groot voordeel is dat we steeds op elkaar kunnen rekenen en nadelen, die zijn er eigenlijk niet", vertelt hij.

Zware brand

In april van afgelopen jaar brak brand uit in de magazijnhallen van De Grabbelton aan de Morkhovenseweg, dit was een grote tegenslag voor Raf en zijn entourage. Maar ze hebben alles mentaal goed kunnen verwerken en zijn er samen in geslaagd de gebeurtenis voor zover mogelijk te relativeren. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, het had erger kunnen zijn", klinkt Raf.

Diefstallen

Eind december van vorig jaar werd er ingebroken in z'n Varo-magazijn en winkel in Mol. De dieven namen voor 30.000 euro aan wasproducten mee. Deze tweede tegenslag viel zwaar.

Ook het afgelopen weekend namen dieven een pak jassen mee na een inbraak in Mol.  'Dit verlies is beperkt omdat de jassen minder waard hebben', reageert Raf gelaten.

Na de inbraak hebben Raf en het Grabbelton-team investeringen gedaan in camerabewaking, extra beveiliging en meer verlichting. Ze hopen zo een nieuwe tegenslag te voorkomen.

Toekomst met mooie perspectieven

De toekomst voor De Grabbelton ziet er rooskleurig uit. Binnenkort opent een nieuwe vestiging in Koersel, dicht bij Beringen.

In de verdere toekomst zijn de kinderen van Raf en zijn broer bereid de zaken over te nemen en uit te breiden 'Dat opent mooie perspectieven voor ons allemaal,' lachen zaakvoerders Raf en Arne Hoefnagels. 'Onze Jarne die o.a. onze Varomarkt in Mol runt, voetbalt bij FC De Kempen. Dus voetbal staat in onze familie ook centraal.' (foto)

Enna Briers editor/ foto's : Arne en Raf Hoefnagels kijken zeer positief naar de toekomst /  GV Nnieuws.