U bent hier

Raf & Otje maken goede heropstart en creëren Red Devil Arena

Kempen regio | Neteland | Turnhout regio
12.06.2021 - 07.22u
Door: Lex Verellen

Woensdag 9 juni was ook voor Raf & Otje uit Turnhout een hoogdag.
Eindelijk kon de binnenspeeltuin en de brasserie in de Turnhoutse binnenstad de deuren weer openen. Voor zaakvoerders Tom en Werner Broeckx, Liesbeth Laureyssen en Greet Renders was het een blij weerzien met ravottende kinderen.

"Het leek wel een beetje op een eerste schooldag. Ik voelde een gezonde spanning en ik was blijkbaar niet alleen. We merkten al snel dat zowel ouders als kinderen enorm opgelucht waren. Er hing een ongelooflijk positieve vibe. Ook de reservaties voor verjaardagsfeestjes lopen vlot binnen" weet Tom Broeckx.

Ook voor Raf & Otje was het telkens afwachten wat het Overlegcomité zou beslissen. Toch hebben ze niet stilgezeten.

"Het was een slepende periode. Voor elke HoReCa-zaak trouwens. Wij hebben de band met onze klanten kunnen behouden door kinderdisco aan te bieden via een Facebook Live en door 2 zoektochten te organiseren. We hebben figuren van de Raf & Otje-familie laten maken en bij lokale handelaars in de etalage geplaatst. En deze figuren moesten dan gespot worden tijdens een zoektocht.

Daarnaast hebben we ook infrastructuurwerken uitgevoerd. Er is een gescheiden in- en uitgang gekomen. We hebben een ventilatiesysteem dat heel de binnenspeeltuin van 16.000 kuub binnen het uur van verse lucht voorziet. Onze CO2-meter kleurde heel de dag groen ook al waren er zo'n 15 verjaardagsfeestjes woensdag.

Voor ons een bevestiging dat onze inspanningen de veiligheid voor iedereen ten goede komt.

En bij warm weer zoals deze week zetten we de airco aan zodat het voor iedereen aangenaam vertoeven is. Er loopt ook nog altijd een hygiënepiraat rond die regelmatig de handen ontsmet van de spelende kinderen." vertelt Liesbeth.

Tijdens de lockdown werkte Raf & Otje eveneens een webshop uit waarop leuke gadgets en tickets aangekocht kunnen worden. "Op deze manier konden we Raf & Otje tot bij de kinderen thuis brengen."

Duivelsgekte

Raf & Otje is niet alleen een binnenspeeltuin, maar ook een brasserie. "We volgen de corona-maatregelen die gelden voor de HoReCa. Dat betekent dat er voldoende plaats is tussen de verschillende tafels en dat we nu ook mogen open blijven tot 23u30.

En dat gaan we ook doen als de Rode Duivels op het EK spelen. Van ons binnenterras maken we een Red Devil Arena. Er komt een groot scherm van 12m2. Zo kan iedereen op een aangename én veilige manier de wedstrijden volgen in onze brasserie." besluit Tom Broeckx.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto