Raf & Otje en hun hele binnenspeeltuin vertrekken dit weekend naar Denemarken. Althans toch hun nagebouwde replica bestaande uit meer dan 50.000 bouwstenen.

In Denemarken vindt dit weekend het Skærbæk FanWeekend (SFW) plaats.

Dit LEGO-evenement verwelkomt dit jaar meer dan 1.000 volwassenen én LEGO-fans uit meer dan 35 landen om hun eigen creaties te tonen. (voor corona waren er meer dan 3000 aanwezigen maar gezien de pandemie toch wel wat annulaties)

Het SFW-event vindt plaats op 25 en 26 september in het Skærbækcentret, een ontmoetingscentrum in het dorpje.

De organisatie, met onder meer de professionele LEGO-bouwer Caspar Bennedsen, slaagt er elk jaar in om de verwachtingen in te vullen. Elk jaar vind je er de meest unieke Lego stukken en dit jaar dus ook de miniatuurversie van Raf & Otje.

RAF & OTJE OP WEEKENDTRIP

"Je kan niet zomaar deelnemen aan het event. Je dient je te registreren met jouw project en op basis daarvan maakt de organisatie een selectie van de bouwwerken die aanwezig mogen zijn. Dit hebben we ook zo gedaan voor de Raf & Otje MOC.

Sinds deze week hebben we officiële bevestiging dat we dit bouwwerk mogen tonen aan het grote publiek." vertelt Pieter Van Aerde, hoofdorganisator van Bricks and More.

Op het Skærbæk FanWeekend komen bezoekers van over heel de wereld. Ook verschillende bloggers en FB pagina's met 1000en volgers zijn aanwezig. Een bekende is het Amerikaanse Beyond The Brick dat meer dan 3.000.000 volgers heeft wereldwijd.

Zij maken interviews en reportages op de grootste Legobeurzen ter wereld en brengen alles in beeld op hun social media kanalen.

UNIEK BOUWWERK

"Het bouwwerk van Raf & Otje is uniek in zijn soort." verklaart bouwer Erwin Govaerts van Bricks and More. "Tot op heden hebben we nog geen enkel gelijkaardig bouwwerk (een replica van een binnenspeeltuin) gevonden. Er zijn meer dan 50.000 blokken verwerkt in deze replica dat op 1/40ste schaal is uitgewerkt. Ik heb er zo'n 4 maanden aan gewerkt."

Na oplevering was het bouwwerk te bezichtigen in de binnenspeeltuin zelf. Maar nu gaan de kinderen het even moeten missen. Het bouwwerk vertrekt woensdagmiddag met de medewerkers van Bricks and More richting Denemarken.

Bricks-and-More, kortweg BAM, is een van de grootste Lego beurzen in de BENELUX. Jaarlijks goed voor +5000 bezoekers en 100den standhouders. Bricks-and-More vindt dit jaar plaats op 13 en 14 november 2021 op de campus van Thomas More in Geel.

Ook daar zal het bouwwerk van Raf & Otje te bezichtigen zijn, na hun terugkeer uit Denemarken.