Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ramkraak bij fietsenwinkel Bike-inn Herenthoutseweg : '€100.000 schade in 60 seconden'

Bike-Inn ramkraak
Vannacht rond 03.20u hebben dieven bij een spectaculaire ramkraak  in fietsenwinkel Bike-inn op de Herenthoutseweg Herentals voor €10.000-en aan dure fietsen gestolen. Alles duurde slechts 60 seconden.

'De daders reden met een bestelwagen de fietszaak binnen', zegt zaakvoerder Dirk Verherstraeten. 'Bij  de eerste vaststellingen zag ik meteen dat er minstens 7 dure prof-fietsen verdwenen zijn.

Op bewakingsbeelden zie je dat de bestelwagen tegen hoge snelheid op de vitrine inreed en daarbij de rolpoort met stalen kader en het veiligheidsglas stuk maakte.

3 mannen sprongen uit de bestelwagen. Terwijl 1 van hen de rolpoort openhield, startten de 2 anderen hun plundertocht binnen winkel. Ze haalden 7 fietsen achteraan in de winkel en laadden die in de bestelwagen.

Het gaat om 5 exclusief dure elektrische mountainbikes en 2 koersfietsen waarmee de renners van Soudal Quick-Step o.a. Remco Evenepoel koersen. De totale waarde wordt op  €10.000-en geschat.'

Politie : ANPR camera's efficiënte hulp bij opsporingen

'We baseren ons eerst op de beelden van de bewakingscamera’s', zegt  korpschef wnd. Dirk Van Peer politie Neteland. 'Daarnaast bekijken we ook of ons uitgebreid ANPR-cameranetwerk dat tot aan de nabijgelegen E313 reikt, iets van aanwijzingen kan opleveren.'  Het is duidelijk dat daar een ander voertuig stond te wachten waarin de dieven hun buit hebben overgeladen.

De eerder gestolen bestelwagen is vanmorgen teruggevonden op een pleintje in de buurt van de fietshandel. De criminelen spoten het brandblusapparaat leeg in de wagen om hun sporen proberen uit te wissen.'

Politie Neteland doet verder het sporenonderzoek.  (pol) Foto Bike-Inn.

Ramkraak Bike-Inn

Ramkraak Bike-Inn

Herenthoutseweg 194, Herentals, België

Bike-Inn ramkraak

Deel dit artikel