U bent hier

Rampenplan afgekondigd na lek in ethyleenleiding Estée Lauder Oevel

Westerlo
06.12.2019 - 06.44u
Door: Mark Jaspers

In Oevel is in de nacht van donderdag op vrijdag de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd na een lek in een ethyleenleiding bij cosmeticabedrijf Estée Lauder. Dat meldt de gemeente vrijdagochtend.

Het zou slechts gaan om een voorzorgsmaatregel tot het lek is hersteld. Volgens de gemeente gaat het om een klein lek in een leiding ethyleen ter hoogte van het cosmeticabedrijf Estée Lauder in de Nijverheidsstraat langs de E313 in Oevel.

Ethyleen is een brandbaar gas, met het lek moet dus voorzichtig worden omgesprongen. De situatie wordt van nabij opgevolgd en gemeten door de veiligheidsdiensten.

Vrijdagochtend zijn de hulpdiensten in alle vroegte samen met de beheerder van de pijpleiding bezig om de leiding drukloos te maken, waarna men het gas kan affakkelen en de pijpleiding herstellen. Dat zal nog een aantal uren duren, klinkt het. (belga)

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto