U bent hier

Rampenplan afgekondigd in Westerlo na lek in ethyleenleiding Estée Lauder Oevel (2)

Westerlo
06.12.2019 - 09.41u
Door: Mark Jaspers

In Westerlo is in de nacht van donderdag op vrijdag de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd na een lek in een ethyleenleiding bij een cosmeticabedrijf. Dat meldt de gemeente vrijdagochtend. Het zou slechts gaan om een voorzorgsmaatregel tot het lek is hersteld.

Volgens de gemeente gaat het om een klein lek in een leiding ethyleen ter hoogte van het cosmeticabedrijf Estée Lauder in de Nijverheidsstraat langs de E313 in deelgemeente Oevel. Ethyleen is een brandbaar gas, met het lek moet dus voorzichtig worden omgesprongen. De situatie wordt van nabij opgevolgd en gemeten door de veiligheidsdiensten.

Vrijdagochtend zijn de hulpdiensten in alle vroegte samen met de beheerder van de pijpleiding bezig om de leiding drukloos te maken, waarna men het gas kan affakkelen en de pijpleiding herstellen. Dat zal nog een aantal uren duren, klinkt het.

Voor omwonenden en voor het verkeer zijn er voorlopig geen maatregelen nodig. "Het gaat om een erg lokaal incident", zegt communicatieverantwoordelijke Christophe Sproelants van de gemeente Westerlo.

"De E313 en zelfs de Nijverheidsstraat zijn gewoon open voor het verkeer. Er zijn ook weinig directe omwonenden. Alleen in de bedrijven Vansant en Estée Lauder kan voorlopig niet worden gewerkt, maar aan de overkant bijvoorbeeld wel."

De hulpdiensten bekijken momenteel ook waar er precies zal worden afgefakkeld. "Dat kan ook gebeuren in Herentals of Geel, het is immers een erg lange leiding", geeft Sproelants aan. (Belga)

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto