In Mol heeft burgemeester Wim Caeyers (CD&V) vrijdag de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd op advies van de brandweer, na een ongeval met een zogenaamde ADR-vrachtwagen. Dat meldt de gemeente.

De vrachtwagen vervoert immers toxische stoffen die licht ontvlambaar zijn. Omwonenden krijgen het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Het ongeval gebeurde op de Zuiderring (N71) ter hoogte van de Postelsesteenweg.

Er vielen geen gewonden, maar de weg is er gezien de veiligheidssituatie volledig afgesloten in beide richtingen. Het verkeer wordt lokaal omgeleid, via de Kiezelweg en de Paviljoenstraat.

Brandweer en politie zijn ter plaatse en de crisiscel van de gemeente is samengeroepen om te bekijken of er bijkomende maatregelen moeten worden genomen.

Volgens de gemeente kwam er door het ongeval een toxische wolk vrij uit de vrachtwagen. "Experts van een gespecialiseerde firma zijn onderweg om in te schatten hoe groot de vrijgekomen wolk is", klinkt het.

"Inwoners van Mol Rauw krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten, ventilatiesystemen af te sluiten en binnen te blijven. De school in Rauw kreeg het advies om de kinderen binnen te houden." (belga)