U bent hier

Rampoefening tunnel Noord-Zuidverbinding Kasterlee - foto"s

Kasterlee
06.06.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Woensdag stonden 3 brandweerkorpsen aan de Noord-Zuidverbinding Kasterlee voor een extra oefening voor de ontzetting van een slachtoffer ter hoogte van de tunnel.

De oefening van de brandweerkorpsen van Arendonk, Janssens Farmaceutica en Kasterlee ging voornamelijk om het voldoende en afdoende aanspannen van de kabels over de kloof waarin de tunnel zal komen.

Anita Campforts : 'Als N-reporter mocht ik van dichtbij meemaken wat zo’n oefening daadwerkelijk inhoudt. Ik ging met de ladderwagen, de nieuwste aanwinst van de brandweer van Kasterlee, mee de hoogte in tot op 30 meter. Ik had een supermooi overzicht over de werkzaamheden van de Noord-zuidverbinding en op de voorbereidingen van de brandweeroefening.

Ik kon deelnemen aan de oefening door de positie in te nemen van het te ontzetten slachtoffer. Vooreerst kreeg ik een draagharnas aangemeten om op een veilige wijze vanuit de toekomstige tunnel geëvacueerd te kunnen worden. Vanuit mijn unieke positie van slachtoffer kon ik beelden nemen vanuit het oogpunt van het slachtoffer.

De ontspannen, geruststellende houding van de vrijwilligers van de brandweer doen mij besluiten dat deze mensen echt weten waar ze mee bezig zijn.'

Tekst Anita Campforts / foto's Eric Fels / Nnieuws
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto