A.F. Montigny-Auvelais (2e nationale) - Real Herentals 6 - 10.

'In de beker werd de 1/16 finale afgewerkt. Herentals stond, net als vorige vrijdagavond voor een verre verplaatsing van opnieuw 145 km naar Auvelais, een deelgemeente van Sambreville', zegt Eddy Lambaerts, ere-voorzitter Real (foto).

'Mooie toeristische streek maar daar kwamen de sjotters van coach Yves Heremans niet voor. De thuisploeg speelt in 2e nationale ergens halverwege en keek uit naar de komst van de eerste klasser.

Corona zorgt echter ook in Wallonië voor lege banken en kantines. Kobe Vrancken, het jonge Real talent stond in de basisvijf, alweer een stap vooruit in zijn carrière. Real klom 0 - 1 voor via Chadli met een lobje over de doelman maar werd snel bijgebeend door de thuisploeg 1-1 en het blijft een boeiend spannend duel.

Chadli en Dahmani krijgen kansen maar ook de bezoekers doen vrolijk mee en keeper Morad Talhaoui moet redding brengen en Montigny trapt nog eens op de paal. Minuut 18 knap uitgevoerde actie, Dahmani op Ali, diagonaal op zijn broer Bilal, één twee met El Fashi en Bouri zorgt voor de 1-2.

Maar de reactie van de thuisploeg volgt onmiddellijk 2-2 na een afgeweken bal, meteen ook de ruststand. Direct na de pauze pijnlijk balverlies bij Real Elmos en 3-2.De bezoekers steken nu toch een tandje bij en via goals van El Attabi en Chadli gaat het naar 3-4.

Vrancken met een knappe pas op El Fashi, net naast. Auvelais wil niet plooien en komt twaalf minuten voor het einde op 4-4. Geen paniek echter, El Attabi en Chadli zorgen voor 4-5 en 4-6.

Auvelais komt alleen voor de bezoekende goal maar doelman Morad redt subliem. In de 34e min begaat de thuisdoelman een flagrante fout op Kobe Vrancken maar tot ieders verbazing krijgt Real Elmos geen strafschop.

Laatste minuten en de thuisploeg gaat met een vliegende keeper spelen en dat lukt 5-6, wat een spanning en daar is toch wel de 6-6 zeker, twee minuten voor het einde, thuisspeler Boutgmi met zijn derde van de avond. Slecht voor den tikker.... de verbinding met Auvelais lijkt verbroken....maar El Fashi zorgt voor de 6-7 en Chadli maakt de 6-8 en 6-9 en het wordt zelfs nog 6 - 10.

Duidelijke overwinning in de cijfers, minder op het veld. Volgende week, als het God en Corona belieft speelt Herentals zijn laatste match van 2021 in Eisden, mits een overwinning staan de Elmos boys op een vierde plaats.

Ook door ook vermelden dat ook de beloften van Herentals hun wedstrijd wonnen en dus eveneens een bekerronde verder gaan, dat vernamen we van Jessica Dehaes.

Verslag manager Andy Hermans, jeugdcoördinator Gino Vervoort, Jessica Dehaes en verslaggever Jos Willems/ NNieuws.