Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Real Elmos Herentals – Full Hasselt 1-1 : 'Thuisploeg door het oog van de naald tijdens slotseconde'

Real

De wedstrijd tussen de club uit de Keizerstad van Rik Van Looy en de hoofdstad van Limburg leek wel een einde seizoen wedstrijd. Hasselt had de laatste weken voldoende punten gehaald om de degradatiestrijd te ontwijken en bij Herentals is er berusting dat de top drie niet voor dit seizoen zal zijn.

De Play-offs zijn ook nog ver weg en daar begint het seizoen pas echt. Bij de thuisploeg geen Dahmani, de meest onmisbare pion in het schaakbord van coach Yves Heremans. Issam had een hele week niet getraind door een kwetsuur aan zijn voet van de vorige partij in Châtelet. En natuurlijk is er ook het “probleem Fashi”.

Die is wel fit maar hij vergeet al te vaak de regels en afspraken die bij een ploegsport horen. Beiden zaten dan ook in de tribune. Bij Hasselt was iedereen fit maar kwam men duidelijk voor een punt. Real begon uitstekend aan de partij en de eerste tien minuten waren overduidelijk voor de thuisploeg. Balbezit en kansen, tot twee keer toe kwam Ali Bouri net niet tot scoren, doelman en deklat zaten in de weg.

De Elmos boys leken de wedstrijd in handen te hebben maar de bezoekers waren enkel gekomen om te verdedigen. En dat deden ze prima, een goeie doelman, Dries Vrancken zit niet voor niets al lang bij de kern van de Rode Duivels.

Kapitein Kaddouri komt niet over de middenlijn en Vanderheyden, toch wel hun uitblinker zocht ook de bezoekende goal niet op. Toch was hij het die aan de basis lag van de voorsprong, voorzet op Seppe Leysen en die kon in het geharrewar de 0 – 1 op het bord zetten, meteen ook de ruststand.

De Elmos boys hadden nog een hele tweede helft, twintig lange minuten om de zaken recht te zetten. Maar na de pauze was het toch vooral Hasselt die voor het meeste gevaar zorgde. Thuisdoelman Talhaoui was meerdere keren de reddende engel en tegen middenmoter Hasselt is dat geen teken van weelde. Herentals probeerde wel maar de gekende “Sturm und drang” was in geen velden te bekennen. Tot de laatste drie minuten. Met vliegende keeper Nacho kwamen er dan toch eindelijk de kansen.

De bezoekers geraakten er niet meer uit, de goal die moest vallen viel, gelukkig in het goede doel. Eén seconde voor het einde trap op goal, Ali Bouri met zijn kleine teen ertegen en hoog in het Hasseltse doel. Viel het doelpunt nog voor de buzzer ja of nee?

De scheidsrechters in conclaaf want de Var bestaat nog niet in het Futsal. Een luide oef op de goed gevulde supportersbanken volgde, eindstand 1 – 1. Op de beelden na de wedstrijd bleek later dat de goal viel binnen de reguliere speeltijd.

Volgende week is Real vrij, over veertien dag komt Eisden naar Herentals en de week nadien met zijn allen naar de Luikse hel voor de halve finale van de Beker van België tegen Standard. Dan zal er wel uit een ander voetbal vaatje moeten getapt worden.'