'Beide ploegen waren er niet gerust in de eerste helft, risico werden geschuwd en echte kansen volgden dan ook niet', zegt verslaggevers Jos Willems en ere-voorzitter Eddy Lambaerts.

'De eerste keer dan Real dan toch eens voorin verscheen lukte het niet voor El Fashi, knappe tegenstoot en de 0 – 1 via topschutter Dujacquier. de bezoekers stonden echter wel met vijf fouten en nog acht minuten op het bord, daar lagen mogelijkheden.

Even later echter verre trap van Dujacquier en zowaar 0 – 2 via een afgeweken bal. En net voor het einde van de eerste helft toch nog 0 – 3 via Rahou. Pijnlijk maar verdiende voorsprong want bij Herentals was doelman Talhaoui de beste speler en dan weet je het wel.

Net na de pauze toch 2 kansjes voor Herentals maar noch Dahmani, noch El Fashi kregen de bal over de lijn. Na vijf minuten in de tweede helft mochten de boeken toe, één tweetje tussen Rahou en Suliman en die laatste zorgde voor de 0 – 4.

Even later balverlies bij de thuisploeg en Bilal Bouri trapt in eigen doel, 0 – 5 maar hij zet direct zijn foutje recht en zorgt voor de 1 – 5. Twaalf minuten voor het einde, El Fashi corner op Bilal Bouri en 2 – 5. Zou het nog kunnen ? Toch wat kansen nu voor Real, meer inzet ook.

Vooral Kobe Vrancken zorgt voor de dreiging. En dan op één minuut helemaal voorbij, bezoekende doelman Elkjimi mag het hele veld ongehinderd overlopen en 2 – 6.

Maar dan geel voor Bouri die een truitje hangt en geen twee minuten later krijgt de oudste Bouri opnieuw dom geel, onnodig handspel, twee keer geel is rood en Herentals met een mannetje minder.

Chatelet scoort de 2 – 7 via alweer Dujacquier. Ghislandi scoort nog de 2 – 8 en Dujacquier voor de eindstand 2 – 9. Ruim verdiende overwinning voor de bezoekers uit Châtelet.'